Makeup

- Mange bruker solpudder på feil plass

Og dét er ikke særlig flatterende, ifølge sminkeeksperten…

SER «FLATT» UT: Bruker du solpudder over hele ansiktet, og partier som midten av pannen og nesen ikke får skilt seg ut fra resten av ansiktet, da kan ansiktet se  «flatt» ut, forklarer makeupartisten. Foto: All Over Press
SER «FLATT» UT: Bruker du solpudder over hele ansiktet, og partier som midten av pannen og nesen ikke får skilt seg ut fra resten av ansiktet, da kan ansiktet se «flatt» ut, forklarer makeupartisten. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Om våren er det mange som jukser seg til litt sommerglød. Vi tyr til selvbruning, betakarotentabletter - og solpudder. Men sistnevnte er det mange som bommer på.SE OGSÅ: Sminketabben som gjør deg 5 år eldre

Får du «flatt» ansikt?

- En svært vanlig feil er å bruke for mye solpudder på feil plass, sier ansvarlig makeupartist for Isa Dora, Stephan Ulvund Øien, i en tidligere artikkel. Du skal for eksempel ikke bruke solpudder i hele ansiktet. Ikke bare vil du få en unaturlig brunfarge. Ansiktet vil også se veldig «flatt» ut, ifølge Øien. - Se for deg en rund kule. Den vil alltid være lysere på midten enn på sidene. Mørklegger du det lyse midpartiet, vil kulen se flat ut. Og det er dét mange gjør med ansiktet sitt, forklarer makeupartisten.Om du ikke bruker solpudder i hele ansiktet, bruker du det kanskje i pannen? - Solpudder midt i pannen er helt forferdelig. Solpudderet skal kun brukes fra siden av pannen – i tinningsområdet – og ned mot kinnene.(Artikkelen fortsetter under.)

Slik gjør du det riktig

Fremdeles ikke klok på hvordan du legger solpudderet riktig? Da har Øien en god tommelfingerregel som er lett å huske:

Stem her!

Hvordan bruker du solpudder?

- Solpudder skal kun legges der du har skygger i ansiktet fra før, anbefaler Øien. Riktig bruk av solpudder skal forme ansiktet ditt, og framheve fasong og kinnbein. Bruk det til å skyggelegge ytterkanten av ansiktet ditt og under kinnbeinene.Hvis du stiller deg foran speilet, bør punktene som er nærmest speilet få være i fred – som:
 • nesebeinet
 • amorbuen (overleppen)
 • kinnbeinene
 • midten av pannen
 • Velg riktig solpudder

  Det kan også være lurt å velge rett type solpudder. Blant annet er det smart å styre unna glitter og før mørke nyanser. Glitter og skimmer framhever nemlig rynker og linjer. Mens et for mørkt solpudder fort kan se unaturlig ut. Det kan derfor være smart å gå for et tofarget solpudder. Da kan du blande det mørkere og lysere etter behov.

  Noe du lurer på? Spør KK.no

  Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene - før eller etter middag?Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer