Prevensjon

Mange glemmer prevensjon i juletida

Og det kan få konsekvenser for fremtiden din.

PREVENSJON: En ny undersøkelse viser at svært mange kvinner glemmer å bruke prevensjon og må ty til angrepiller i jula.
PREVENSJON: En ny undersøkelse viser at svært mange kvinner glemmer å bruke prevensjon og må ty til angrepiller i jula. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Har du noen gang glemt å ta en p-pille eller to i julen på grunn av stresset og alle de sene festene?Vel, da er du ikke alene.Ifølge Daily Mail viser en ny undersøkelse at det er utrolig mange kvinner som må ty til angrepillen i løpet av høytiden. Og det er fire helt bestemte grunner til dette. LES OGSÅ: Oi, har du glemt å ta p-pillen?Glemmer det bortEn undersøkelse gjort av Lloyds Pharmacy Online Doctors viser nemlig at mange kvinner risikerer å bli gravide i jula som følge av festing, stress og selskaper. Apoteket intervjuet totalt 2000 britiske kvinner i forhold til hvorfor de glemte å bruke prevensjon i jula, og det var spesielt fire grunner som gikk igjen. Undersøkelsen viste at en av seks hadde glemt å ta p-pillene sine fordi de var beruset, mens en av syv glemte det bort på grunn av julens mange distraksjoner. Hver sjette kvinne fortalte at de ikke fikk tatt p-pillene sine på et par dager fordi de ikke fikk hentet dem hos apoteket. I tillegg syntes en av tre at det var vanskelig å få oppsøkt en lege i desember. Men det var ikke bare stengte apoteker og alkohol som gjorde at de ikke fikk tatt p-pillene sine.28 prosent av kvinnene fortalte at de ikke fikk tatt dem på grunn av ren glemsel. De hadde nemlig glemt å pakke med seg prevensjonen på juleferie. Resultatet av undersøkelsen viste at 13 prosent av kvinnene de intervjuet hadde måttet ta en eller flere angrepille i løpet av jula, og 1 av 14 hadde hatt behov for det etter julebordet med jobben. LES OGSÅ: Slik skal du sminke deg til årets julebord Drikker mye alkohol Haakon Aars, som er lege og sexolog, forteller til KK.no at det helt sikkert er mange kvinner som blir gravide i jula fordi de har droppet å bruke kondom eller glemt å ta en pille. Og i de fleste tilfellene skyldes nok dette et høyt alkoholinntak. – Jeg tror det er mange som glemmer prevensjon i jula, da det er mange selskaper og det inntas mye alkohol. – Alkohol nedsetter konsentrasjonen vår og gjør at vi ofte ikke bryr oss der og da om konsekvensene av valgene våre. Så ja, det er nok større pågang på angrepiller i jula.Dersom du er dårlig på å huske prevensjon når du er beruset, anbefaler Aars deg å ta noen forholdsregler. – Husk alltid å ha med deg kondom når du skal på fest, og bruker du p-piller bør du heller ta dem om ettermiddagen enn om kvelden. Da ender du ikke opp med å glemme dem, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer