Helse & Livsstil

Maria Thommessen er død

Ernæringsspesialisten Maria Hjort Thommessen (47) er død.

Maria Thommessen ble rikskjendis for sitt virke innen kosthold, helse og livsstil. Foto: Damm AS
Maria Thommessen ble rikskjendis for sitt virke innen kosthold, helse og livsstil. Foto: Damm AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ernæringsfyiolog Maria Hjort Thommessen døde på Lovisenberg sykehus i Oslo kl 16 i går. Bare fire timer etter at hun ble tildelt Ernæringsprisen 2006 for sitt store engasjement for å fremme sunne valg og øke matglede. Prisutdelingen ble fremskyndet som følge av prisvinneren sykdomsbilde.

Maria Hjort Thommessen døde av tykktarmskreft, en diagnose hun hadde levd med i seks år og blant annet skrev svært persolig om i boken Tilfeldigvis meg. Diagnose kreft, som ble utgitt før jul i fjor.

- Det jeg ønsker å få ut av livet må jeg hente ut nå, og det jeg ønsker å gi må jeg gi i dag. Slik beskrev forfatteren selv sin livssituasjon i forbindelse med boklanseringen. Et av motivene bak boken var å fjerne noen av tabuene rundt kreft.

Maria etterlater seg tre barn, to stebarn og ektemann, som hun alle omtalte i boken.

- Det er med stor sorg og dypt savn vi informerer om at vår grunnlegger og mangeårige leder er død. Vi minnes Maria med stor takknemlighet for den tiden vi har hatt sammen. Nutricom har mistet en fantastisk medarbeider og nær venn, sier hennes kolleger i Nutricom i en pressemelding.

Thommessen grunnla i 2000Dinkost, som nå er Nutricom og dinkost.no, som et av de første rene helsestedene på internett i Norge.

- Helt til det siste var hun en pådriver og inspirator for alle oss som jobbet sammen med henne. Maria fremsto alltid som positiv, utadvendt og løsningsorientert i tillegg til å ha en enorm omsorg og omtanke for andre mennesker. Selv i perioder med tøff kamp mot kreften hadde hun tid til overs for sine medmenneskers problemer og utfordringer, sier daglig leder Halvor Lauvstad i Nutricom.

Maria Thommessen hadde doktorgrad i ernæringsfysiologi fra Universitetet i Oslo. Hun ble «allemannseie» i Norge gjennom sitt store engasjement. Hun var blant annet ernæringsfysiolog i TV 2s God Morgen Norge, og deltok aktivt i debatter og som ekspert i aviser og ukeblader. Hun har også vært en aktiv bidragsyter i KK og har skrevet en rekke bøker, både kokebøker og fagbøker om kosthold, livsstil og helse.

 • Les mer om Ernæringsprisen 2006 her

 • Maria Thommessen ble rikskjendis for sitt virke innen kosthold, helse og livsstil. Foto: Damm AS
  Maria Thommessen ble rikskjendis for sitt virke innen kosthold, helse og livsstil. Foto: Damm AS Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer