Marie Claire

Marijuana fra automat

Med rett fingeravtrykk kan man nå åpenlyst kjøpe seg en joint i automaten på hjørnet - i USA.

Marijuana fra automat
Publisert
Sist oppdatert
Det er riktig nok ikke en myntautomat, men med «riktig» kredittkortnummer og ikke minst fingeravtrykk kan du kjøpe deg en joint på åpen gate, skriver Marie Claire.
 • Gjør det slutt med røyken
 • Filmrøyking påvirker deg
 • Slik holder du deg ung
 • Californias første marijuana-maskiner har nemlig åpnet i dag, men det er heldigvis ikke «førstemann til mølla» som gjelder. Automatene fungerer slik at det kun er registrerte pasienter som får benytte disse, noe forhånsbetalte kredittkort og sikkerhetsvakter skal sørge for. Pasientene er nødt til å vise resept samt gå med på å ta fingertrykk før de får utstedt et kort som kan benyttes på automatene. Vince Mehdizadeh, eier av The Herbal Nutrition Centre i Los Angeles, hvor en av automatene er satt opp, sier at pasientene nå kan få tak i stoffet i løpet av noen timer. - Det vil være sikkerhetsvakter der. De setter inn kortet og fingeravtrykket bekrefter at det er dem, sier han. Et kamera skal dessuten fange opp det hele.- Det tar faktisk bilde av dem, og så får de medisinen sin og går videre, sier han. Eierne bak maskinene hevder at de ikke ser bort i fra at de vil utvide konseptet etter hvert. På sikt kan det bli mulig å kjøpe antidepressiva og viagra fra automater, dersom det går som de vil. LES OGSÅ:
 • Hva skjer når du slutter
 • Hjelp mot røyksuget
 • Huskeliste for sluttere
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer