<strong>HØYT ELSKET:</strong> Mascara er et produkt de fleste av oss elsker. Likevel gjør mange av oss opptil flere feil når vi påfører, fjerner og oppbevarer sminkeproduktet.  Foto: Getty Images/iStockphoto
HØYT ELSKET: Mascara er et produkt de fleste av oss elsker. Likevel gjør mange av oss opptil flere feil når vi påfører, fjerner og oppbevarer sminkeproduktet. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer

Mascara

Maskaratabbene du bør unngå

Her er fem vanlige feil mange av oss gjør.

Publisert
Sist oppdatert
Maskara et kanskje det sminkeproduktet flest av oss ikke klarer oss uten. Ikke så rart, egentlig. Ofte skal det jo ikke mer til for å gå fra «trøtt i trynet» til «våken og vakker».

Selv om du kanskje ikke er en av dem som er redd for å vise deg uten maskara, eier du sannsynligvis minst én versjon av dette produktet.

Likevel er tabbene mange, og her er noen av de vanligste.

LES OGSÅ: Slik framhever du øyefargen din

<strong>FORSIKTIG:</strong> Ikke pump kosten ut og inn av mascaratuben. Gjør du det får du masse luft i produktet, som både gjør at det tørker raskere ut og at sjansene for bakterievekst øker.  Foto: Getty Images
FORSIKTIG: Ikke pump kosten ut og inn av mascaratuben. Gjør du det får du masse luft i produktet, som både gjør at det tørker raskere ut og at sjansene for bakterievekst øker. Foto: Getty Images Vis mer

1. Pumping av mascaraen

Er du en av dem som pumper maskarakosten inn og ut av tuben for å få nok produkt på kosten? Slutt!

Å dra kosten inn og ut fører masse luft inn i tuben, noe som gjør at maskaraen tørker fortere ut.

Men ikke bare det – luft gir også grobunn for bakterier. Enhver bakterie fra øyeområdet ditt vil dermed kunne føres fra øyet til maskaratuben med kosten. Når det blir mye luft i tuben, får bakteriene akkurat det de trenger for å gro.

(Saken fortsetter under bildet.)


Det er faktisk nesten like dumt som å dele maskara med en venninne.

Prøv heller: Dra kosten forsiktig ut og skrap den minst mulig rundt inni tuben.

LES OGSÅ: Sminken din er en bakteriebombe

2. Klumpete vipper

Selvsagt er det fint med lange, fyldige vipper, men bruker du for mye maskara, kan vippene lett klumpe og klistre seg sammen og gi deg en edderkopp-look.

Prøv heller: To lag maskara bør holde, og du bør påføre det andre laget mens det første ennå er litt fuktig.

Gre gjerne gjennom vippene med en vippekost etter du har påført maskara, så får du lekre, lange, separerte vipper.

LES OGSÅ: Her er de beste mascaraene

<strong>FJERN FOSIKTIG:</strong> Unngå å gni for mye når du fjerner sminken om kvelden, og sørg for å få av absolutt alle rester.  Foto: Getty Images/iStockphoto
FJERN FOSIKTIG: Unngå å gni for mye når du fjerner sminken om kvelden, og sørg for å få av absolutt alle rester. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer

3. Gamle maskararester

Dersom du slurver med sminkefjerningen, sier det seg selv at resultatet ikke blir like bra neste gang du sminker deg. Dessuten har ikke vippene dine godt av at du sover med sminke på. La vippene hvile om natten.

(Saken fortsetter under bildet.)


Prøv heller: Bruk en mild sminkefjerner på en bomullsdott og hold den mot vippene i cirka 20 sekunder. Ved å bruke lett press og la tiden jobbe for deg, kan du unngå å gni vippene, noe som ofte fører til at vipper faller av.

LES OGSÅ: Slik fjerner du mascaren best mulig

4. Gammel mascara

Maskara er absolutt en forbruksvare, og den må byttes ut jevnlig. Helst skal det kastes etter tre–fire måneder.

Ikke bare tørker den ut på omtrent den tiden, men den blir også stadig mer utsatt for å få bakterier i seg etterhvert som du bruker den.

Prøv heller: Kast maskaraen etter tre til fire måneder. Om du merker at den begynner å drysse tidligere, bør du erstatte den. Det samme gjelder om du opplever å få en øyeinfeksjon. Da bør sminkeprodukter du bruker rundt øynene enten kastes eller steriliseres, og siden mascara ikke lar seg sterilisere, er det bare å kaste den.

LES OGSÅ: Derfor bør du velge billig mascara

<strong>VÆR NØYE:</strong> Sørg for å få mascaraen helt inntil vipperoten. Først da får du full effekt og lange, fyldige vipper.  Foto: All Over Press Norway
VÆR NØYE: Sørg for å få mascaraen helt inntil vipperoten. Først da får du full effekt og lange, fyldige vipper. Foto: All Over Press Norway Vis mer

5. Glemmer røttene

Maskara er fantastisk fordi det rammer inn øynene og får vippene til å se fyldigere og lengre ut, samtidig som det åpner blikket ditt og gir deg et mer våkent utseende. Det gjelder imidlertid bare om du påfører maskaraen riktig.

Mange legger maskaraen hovedsakelig på tuppen av vippene, men det er faktisk området nærmest vippekanten som er viktigst for å få best mulig effekt.

(Saken fortsetter under bildet.)


Prøv heller: Legg maskarakosten på vippene helt inntil vipperota, helt inn mot huden, og beveg den frem og tilbake i en sikksakkbevegelse mens du blunker mot kosten. Gjør dette flere ganger før du drar kosten utover langs vippene. Da unngår du et lyst område innerst på vippene.

Et aldri så lite ekstratips: Mye maskara på undervippene kan gjøre at du ser fem år eldre ut, så unngå dette om du vil se yngst mulig ut.

LES OGSÅ: Slik får du perfekte vipper

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer