Stress

Massasje for nybegynnere

Er du blant dem som kvier deg for å massere ham fordi du er elendig til det? Les og lær.

Foto: Over Press
Foto: Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En massasje, dersom den blir gjort riktig, kan få dere begge i stemning. Men hvis massasje alltid handler om sex, da kan dere gå glipp av viktige opplevelser som fører dere nærmere hverandre.

 • Topp luksus-spa
 • 10 spatrender
 • Gratis nytelse

 • Gi og få

  Ved å utforske hverandres behov gjennom massasje kommer dere nærmere hverandre, både fysisk og følelsesmessig.

  - Massasje handler om å gi og få, forklarer Deborah Musso, som har grunnlagt helse – og fitnessenteret Sea Change New York på Manhattan til samlivsmagasinet Tango.

  Hun forteller at massasje lærer dere en annen form for intimitet.

  - Hold massasjen hellig og få vekk alle spenninger, råder hun.

  Bruk hele kroppen

  Gordon Inkeles, forfatter av boken The New Sensual Massage anbefaler par å utforske teknikker for berøring.

  - De fleste rører ved hverandre for å stimulere hverandre seksuelt, men visste du at man som regel bare berører 5 prosent av partnerens kropp? Hvorfor ikke berører hele kroppen, spør han.

  Det finnes områder fra tærne og helt opp til hodebunnen som er svært egnet til massasje. De mest anspente områdene er for øvrig nedre del av ryggen hos menn, mens nakke og skuldre er kvinners problemområder.

  - Vær sjenerøs mot partneren din. Det koster deg ingenting og du vil merke at det tilfører forholdet ditt noe, sier han.

  Gode massasjeteknikker

  1. Trykk
  Press raust med en eller to hender på muskuløse områder på kroppen hans og gjør sirkelbevegelser. På større områder, bruk «hælen» av hånden eller den flate delen av knokene dine som en forlengelse av fingertuppene dine. Så fort du lærer deg å mestre dette vil partneren din begynne og slappe av.

  2. Sirkulasjon
  Massér og få i gang blodstrømmen, noe som sørger for mer oksygen til hjernen og får ham i bedre humør. Bruk hele hånden til å massere ryggen, lårene eller overarmene hans ved å la hendene dine gjøre loop-lignende bevegelser. Husk at det skal kjennes som en eneste flytende bevegelse, langs ryggraden hans og ut i skuldrene, og deretter ned langs sidene og videre ut langsi hoftene hans.

  3. Friksjon
  Denne taktikken er spesielt effektiv for ømme områder. Ta tak i en generøs mengde «kjøtt» mens du gnir det ømme området mellom tommel og fingertupper. Klem, slipp og jobb deg frem i sirkler. Len deg deretter forover og legg vekten din på den ene hånden mens du bruker den ledige hånden til å lage sirklende bevegelser på musklene hans, ikke bare på overflaten av huden, men under.

  4. Elting
  Løft deler av huden mellom tommel og fingertupper, klem og slipp. Repeter ved å bytte hånd i det samme området for å lage en rytmisk, rullende bevegelse, som om du knar en bolledeig.

  5. «Slag» og klapp
  Det såkalte karateslaget bør føles som mildt regn, ikke som en tordenstorm, skal vi tro Gordon Inkeles. Mykne slagene ved å legge din knyttede hånd oppå din flate hånd mens du «slår» forsiktig på den flate hånden din. Eller du kan forme hånden din som en opp ned-kopp og beveg den varsomt rundt for å vekke nervesystemet og dempe stress.

  Prøv å se på massasje som en omtenksom utforsking av din kjæres kropp, heller enn en plikt. Sjenerøsitet er dessuten hundre ganger mer verd enn magiske hender og overnaturlige evner. Hvis du repeterer disse fem taktikkene i en times tid vil han merke det godt, og kanskje er det din tur etterpå?

  - De færreste setter massasje på menyen. Vi har det med å stresse avsted når det kommer til nytelse, sier Inkeles.

  LES OGSÅ:
 • Finn gløden
 • Perfekt forspill
 • Finn gnisten i helgen
 • 6 uker til bedre sex
 • Var det godt for deg også?
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer