Massasje

Massasje funker bedre enn smertestillende

Herlig, ny oppdagelse.

DEILIG, OG NYTTIG: Forskerne mener massasje kan være gunstig for et bredt spekter av mennesker, kanskje spesielt de med muskelskader og de som lider av kroniske betennelsessykdommer. Foto: Getty Images/Hemera
DEILIG, OG NYTTIG: Forskerne mener massasje kan være gunstig for et bredt spekter av mennesker, kanskje spesielt de med muskelskader og de som lider av kroniske betennelsessykdommer. Foto: Getty Images/Hemera Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Stiv nakke, ømme skuldre, spenningshodepine. Dette er helt vanlige og dagligdagse plager mange har.Er du blant dem tar du kanskje også en smertestillende tablett eller to når plagene blir sterke.Da skal du vite at det finnes en langt behageligere, og sikkert også sunnere, måte å bli kvitt smertene på.LES OGSÅ: Tar du Paracet på riktig måte?

Massasje er medisin

Forskere ved McMaster universitet i Canada har funnet ut at massasje kan være like effektivt som smertestillende mot ømme, såre og stive muskler.LES OGSÅ: Ikke ignorer denne smertenMassasje viser seg nemlig å stimulere veksten av mitokondrier (ekstern lenke) og demper effekten av de molekylene i immunforsvaret som bidrar til betennelser.Forskerne mener massasje kan være gunstig for et bredt spekter av mennesker, kanskje spesielt de med muskelskader og de som lider av kroniske betennelsessykdommer.Massasje er rett og slett medisin i noen tilfeller.- Det kan hjelpe folk til å bedre tåle smerter, muskelstivhet, åndenød, angst og tretthet, sier en av forskerne ifølge Marie Claire (ekstern lenke).Har du hodepine? Prøv dette før du tar smertestillende. Faktisk kan også bare det å krysse armene dempe smerte.

Fin paraktivitet

Vi har tidligere omtalt Gordon Inkeles, forfatter av boken The New Sensual Massage (ekstern lenke). Han anbefaler par å utforske teknikker for berøring. - De fleste rører ved hverandre for å stimulere hverandre seksuelt, men visste du at man som regel bare berører 5 prosent av partnerens kropp? Hvorfor ikke berøre hele kroppen, spør han. Det finnes områder fra tærne og helt opp til hodebunnen som er svært egnet til massasje. De mest anspente områdene er for øvrig nedre del av ryggen hos menn, mens nakke og skuldre er kvinners problemområder. - Vær sjenerøs mot partneren din. Det koster deg ingenting og du vil merke at det tilfører forholdet ditt noe, sier han.

Gode massasjeteknikker

1. TrykkPress raust med en eller to hender på muskuløse områder på kroppen hans og gjør sirkelbevegelser. På større områder, bruk «hælen» av hånden eller den flate delen av knokene dine som en forlengelse av fingertuppene dine. Så fort du lærer deg å mestre dette vil partneren din begynne og slappe av. 2. SirkulasjonMassér og få i gang blodstrømmen, noe som sørger for mer oksygen til hjernen og får ham i bedre humør. Bruk hele hånden til å massere ryggen, lårene eller overarmene hans ved å la hendene dine gjøre loop-lignende bevegelser. Husk at det skal kjennes som en eneste flytende bevegelse, langs ryggraden hans og ut i skuldrene, og deretter ned langs sidene og videre ut langsi hoftene hans. 3. FriksjonDenne taktikken er spesielt effektiv for ømme områder. Ta tak i en generøs mengde «kjøtt» mens du gnir det ømme området mellom tommel og fingertupper. Klem, slipp og jobb deg frem i sirkler. Len deg deretter forover og legg vekten din på den ene hånden mens du bruker den ledige hånden til å lage sirklende bevegelser på musklene hans, ikke bare på overflaten av huden, men under. 4. EltingLøft deler av huden mellom tommel og fingertupper, klem og slipp. Repeter ved å bytte hånd i det samme området for å lage en rytmisk, rullende bevegelse, som om du knar en bolledeig.5. «Slag» og klappDet såkalte karateslaget bør føles som mildt regn, ifølge Gordon Inkeles. Mykne slagene ved å legge din knyttede hånd oppå din flate hånd mens du «slår» forsiktig på den flate hånden din. Eller du kan forme hånden din som en opp ned-kopp og beveg den varsomt rundt for å vekke nervesystemet og dempe stress. Prøv å se på massasje som en omtenksom utforsking av din kjæres kropp, heller enn en plikt. Sjenerøsitet er dessuten hundre ganger mer verd enn magiske hender og overnaturlige evner. Hvis du repeterer disse fem taktikkene i en times tid vil han merke det godt, og kanskje er det din tur etterpå? - De færreste setter massasje på menyen. Vi har det med å stresse avsted når det kommer til nytelse, sier Inkeles.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer