Massasje

Massasjedingsen du vil elske

Øker både blodsirkulasjonen og hjelper mot stive muskler og ledd.

Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Sliter du med ømme muskler, og drømmer om en tur til massøren?

Vel, før du setter i gang med dyre behandlinger, kan det være verdt å sjekke ut den såkalte skumrullen, som er en sylinderformet dings som kommer i en rekke forskjellige varianter og farger. 

- Det er en form for «fattigmannsmassasje» som fint kan fungere som hjelpemiddel i stedet for å bruke masse penger hos massør eller behandler. Mange vil også merke fremgang etter få rullinger, sier KKs treningsekspert Anne Marte Sneve.

Bra for blodsirkulasjon

Rullingen sender nemlig signaler til muskulatur og sener om å øke blodgjennomstrømmingen. Og er musklene stramme og spente, kan dette føre til at bevegeligheten i leddene dine blir dårligere.

På områder med nedsatt funksjon kan det dermed være meget effektivt å rulle litt. Dette er alle steder områder der muskulatur kan være stram og øm.

- Pass imidlertid på å ikke overdriv rulling. Jeg vil si at maks 5 minutter av gangen på utvalgte problemområder holder i massevis, presiserer Sneve.

Og om du kjenner at rulling ikke fører til at det blir bedre over tid, bør du oppsøke en terapeut og få en ordentlig sjekk, tipser hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer