Larsson har forsket på kostholdets påvirkning på kreftformer i mage, tarm og bukspyttkjertel, med spesielt fokus på magnesium og B-vitaminene B6 og folat. Larsson slår fast at en stor del av kreftforekomstene i magen kan unngås ved at man gjennomfører en håndfull endringer i kosthold og livsførsel:
- Dette kan kanskje oppfattes som provoserende, men jeg bygger på eksisterende studier og den kunnskapen sm finnes. Det viktige er dessuten at disse forandringene kan knyttes ril redusert risiko for hjertesykdommer, slag, diabetes og sannsynligvis også flere kreftformer, sier Larsson til Svenska Dagbladet.
Som en del av doktorgradsavhandlingen har Larsson blant annet benyttet seg av to omfattende epidemiologiske studier, og sammenlignet kostholdet til friske og kreftsyke pasienter i gruppene.
- Resultatene gir klare belegg for at mat som er rik på magnesium og B-vitaminer virkelig kan beskytte mot disse kreftformene. For eksempel var forekomsten av tarmkreft 30-40% lavere hos dem som spiste mest magnesium og B6 enn hos dem som spiste minst, sier Larsson.
Folat er kanskje mest kjent for å være et B-vitamin som gravide kvinner bør få i seg. larssons studier viser derimot at alle kan dra nytte av folat, på grunn av vitaminets kreftforebyggende egenskaper. det oppsiktsvekkende er at folat i form av kosttilskudd ikke har denne egenskapen, bare folat som kommer gjennom kostholdet.
- Vi vet ikke hvorfor kosttilskuddene ikke virker kreftforebyggende. Sannsynligvis kan det skyldes ulike sammensetninger av selve folatet, sier Larsson.