17.mai

Matbyttene du bør gjøre på nasjonaldagen

Trenger ikke bare være pølser, hamburgere og is.

17.MAI-MAT: Du trenger ikke spise pølser og hamburgere på nasjonaldagen. Hva med et god grillspyd med kylling og smakfulle grønnsaker?
 Foto: evgenyb - Fotolia
17.MAI-MAT: Du trenger ikke spise pølser og hamburgere på nasjonaldagen. Hva med et god grillspyd med kylling og smakfulle grønnsaker? Foto: evgenyb - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som ønsker å komme seg gjennom 17. mai uten å spise fire ganger kaloribehovet ditt, og trenger tips til sunne og gode råvarer du kan legge på grillen?

Enten du skal invitere gjester hjem til deg, ta med deg festmaten ut i parken eller grille med familien, trenger ikke nasjonaldagsmaten bestå av de evinnelige pølsene og hamburgerne, etterfulgt av fløteis og mektige kremkaker.

Vi har spurt kostholdsekspertene om hva de foretrekker å legge på grillen når de skal kose seg.

LES OGSÅ: Ta med dette på 17. mai-frokosten

Velg rene, naturlige råvarer

Silje Bjørnstad, som er ernæringsfysiolog og driver siljebjornstad.blogg.no, forteller til KK.no at det finnes en rekke sunn og deilig råvarer du kan legge på grillen på 17.mai.

- Jeg personlig er veldig glad i grillspyd. Dette er fordi man kan lage sine egne spyd med ulike typer grønnsaker og rene kjøtt- og fiskebiter slik at man kan lage mange ulike smakskombinasjoner.

- I tillegg smaker det kjempegodt sammen med en frisk salat og litt hjemmelaget hvitløksdressing laget med kesam og knuste hvitløksfedd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer