Mat

Maten du heller bør lage hjemme

Både billigere og sunnere enn hvis du kjøper det ferdig på butikken.

LAG DET HELLER SELV: Veldig mange går for de enkle løsningen og kjøper ferdig, men du kan spare mye penger, og faktisk gjøre maten sunnere, ved å lage den selv.  Foto: Thinkstock.com
LAG DET HELLER SELV: Veldig mange går for de enkle løsningen og kjøper ferdig, men du kan spare mye penger, og faktisk gjøre maten sunnere, ved å lage den selv. Foto: Thinkstock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du en av dem som til stadighet fyller opp handlevognen med produkter du like så godt kunne laget hjemme selv?

Da bør du lese videre!

Ikke bare inneholder de fleste bearbeidede produktene unødvendig store mengder salt, fett og sukker, men de koster også mer.

Hvis lommeboken er litt slumpen, er det derfor ekstra god grunn til å lage maten selv. I tillegg trenger det faktisk ikke være så vanskelig som du kanskje trodde.

LES OGSÅ: Dette bør være i handlevognen din

Pesto

Pesto er en av smakene som er best kjent fra Italia, og det er absolutt ikke uten grunn. Pesto er blant annet full av viktige næringsstoffer, men du kan faktisk spare mye på å lage den selv, skriver Savvysugar.com

Originalt er pesto laget av basilikum, hvitløk, pinjekjerner, olivenolje og ost. Hvis du vil gjøre den enda billigere kan du også bytte ut basilikum med den supersunne spinaten og pinjekjerner med mandler.


SÅ ENKELT: Du kan spare mye penger på å lage din egen müsli, fremfor å kjøpe blandingen på butikken. Med litt honning i tillegg, kan du også lage egne energibarer.  Foto: Thinkstock.com
SÅ ENKELT: Du kan spare mye penger på å lage din egen müsli, fremfor å kjøpe blandingen på butikken. Med litt honning i tillegg, kan du også lage egne energibarer. Foto: Thinkstock.com Vis mer

Müsli

Müsli er en svært populær blanding til både frokost og mellommåltid, og i løpet av en dag blir boks etter boks plukket ut av butikkhyllene.

Men det er jo så enkelt å lage selv.

Alt du trenger er en enkel kombinasjon av havregryn, nøtter og tørket frukt. Velg hva du vil bruke i blandingen og sett i gang. Hvis du i tillegg blander inn litt honning og deler blandingen inn i biter kan du sette det i ovnen og lage dine egne müsli-barer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


LES OGSÅ: Grønnsaken som er super for magen

Nøtteblanding

Det kan virke som et godt valg å plukke med seg en liten pose med nøtteblanding som mellommåltid, men det er mye penger å spare på at du lager den selv.

Kjøp inn nøtter, tørket frukt og andre ting du vil ha i blandingen, og den varer i et par uker fremfor ti minutter.

Potetgull

Svært mange gleder seg til å kose seg med en bolle med potetgull når helgen endelig kommer, men veldig få vet hvor mye det er å spare på å lage snacksen selv.

Ikke bare sparer du penger, men da kan krydre opp med akkurat hva du vil. Hvis du føler deg litt ekstra vågal, kan du i tillegg prøve å lage chips med rødbeter.

Brødkrutonger

Kaster du skalken på brødet ditt? Lag heller egne brødkrutonger!

Da er det lettere å passe på at krutongene er grove nok, slik at ikke salaten din blir en kaloribombe, i tillegg til at du sparer penger på det.

LES OGSÅ: Få perfekt bakst - helt uten sukker

Salsa

Salsa duger til lang mer enn bare dipp, og er i tillegg smakfullt, kalorifattig og sunt. Men du kan spare mye penger og konserveringsmidler på at du lager den selv.

Det viktigste grepet for en smakfull og ultrasunn salsa er tomatene, så let rundt i grønnsaksdisken til du finner friske og knallrøde tomater.

LES OGSÅ: Dette bør du spise mer av nå

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer