Sexlyst

Maten som faktisk øker sexlysten

Sett fokus på omega-3, kalium, fullkorn og antioksidanter.

TAKK FOR MATEN: Hva var det i den desserten? Foto: Thinkstock.com
TAKK FOR MATEN: Hva var det i den desserten? Foto: Thinkstock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du har sikkert hørt om afrodisiaka - mat og krydder som kan gi deg mer energi, sterkere libido og til og med sterkere orgasmer. Ifølge Lommelegen.no finnes det lite medisinsk dokumentasjon på om forsøkene på snarveier til bedre prestasjoner gjennom mat og drikke virkelig virker. Men gjennom alle tider har alle sorter mat som ligner på kjønnsorganer vært forsøkt som afrodisiaka. Asparges, selleri, løk, egg og østers er eksempler på dette. Krydrede matvarer har også tradisjonelt vært pirrende mat, kanskje på grunn av enkelte stoffer som gir økt hjertefrekvens og svetting, noe som ikke er ulikt en seksuell stimulering.Ifølge Womens Health Magazine finnes det flere matvarer som kan øke aktivitetene under lakenet - blant annet disse elleve matvarene.LES OGSÅ: Dette tenner kvinner på

Mat eller sex?

Hvis valget stod mellom mellom sjokoladekake og sex, hvilken ville du velge? Hvis du syns det er et vanskelig valg, er det fordi mat og sex er to av de sterkeste lidenskaper vi mennesker har. – Nytelsen vi får når vi spiser et godt måltid og nytelsen vi får når vi har sex aktiverer de samme reseptorene i hjernen, sier Audrey T. Cross, tidligere professor i ernæring ved Columbia University's School og Public Health. – Det forklarer hvorfor mennesker ofte assosierer spising med sex. Her er elleve måter du kan bruke mat for å øke sexlysten:

Del en dessert med mørk sjokolade

Joda, en klissete og dekadent dessert kan være veldig sensuelt. Men sjokoladen har en enda søtere side: I mørk sjokolade finner du fenyletylamin og serotonin, som begge har evne til å stimulere humøret i positiv retning. Stoffene er involvert i hjernens humørskiftninger og frigjøres ved glede, lidenskap og muligens også lyst, ifølge Lommelegen.no.Disse endorfinene øker følelsen av tiltrekning mellom to mennesker, ifølge en undersøkelse publisert i Journal of the American Dietetic Association. Faktisk er det også rapportert i Journal of Sexual Medicine at de som spiser minst en bit mørk sjokolade om dagen, opplever større lyst og har bedre seksualfunksjon enn de som ikke spiser mørk sjokolade. LES OGSÅ: Spis deg til bedre sex

Krydder i livet

Litt chili i kakaoen, sausen, salaten, middagen? I chili finner du capsaicin, som har en effekt som likner på seksuell opphisselse - svetting, raskere hjerterytme og røde kinn...

Spis en banan

Spent før daten? Spis en banan noen timer før du skal møte flammen din. Den gule superfrukten hjelper serotoninet ut i blodstrømmen. Humøret blir bedre, og nervene roligere. Lou Paget, forfatter av The Great Lover Playbook, kan også avsløre at kaliumet i bananen er bra for muskelstyrken - et viktig element når det kommer til orgasme.

Bestill sushi

Laks og makrell inneholder mye omega 3, som smører sexhormonproduksjonen. Tunfiskbitene kan du gi til mannen, mineralet selen er bra for å øke antallet sperm i testiklene. Ingefær er en naturlig blodfortynner, og gir bedre blodsirkulasjon. Noe som slettes ikke gjør noe i senga.

Drikk vin

Vin gjør oss ofte varm og svimmel, men har enda større kraft enn som så. Vinen øker østrogennivåene, og inneholder en antioksidant som forbedrer blodsirkulasjonen. Men ikke drikk for mye, eller gin tonic - det gjør har motsatt på libidoen. LES OGSÅ: Bedre sex med tankekraft

Lag en sexy frokost

En bolle havregrøt er kanskje ikke det du tenker på når vi snakker om sexy mat, men grøten har et skjult talent. Fullkorn øker testosteronnivåene, og det igjen øker sexlysten. Legger du til et glass appelsinjuice har du toppet hele frokosten. En studie viste nemlig at folk med mye C-vitaminer i kosten, hadde bedre humør - og mer sex.

En kopp kaffe etter maten

Kaffedrikkere har høyere libido og har oftere sex, enn de som ikke drikker kaffe, ifølge en studie fra Southwestern University.

Drikk granateplejuice

Ifølge forskere ved University of California har denne rubinrøde frukten mye polyfenol, en antioksidant som hjelper blodet å strømme lettere gjennom årene - en viktig del av sexlyst og god sex, ifølge Lou Paget.

Knask på asparges

Asparges er full av folat, en B-vitamin som øker mengden histaminer i kroppen - en neurotransmitter som kan hjelpe deg til klimaks. Vitamin E skal også hjelpe på produksjonen av kjønnshormoner. – Asparges inneholder også protodioscin, som har vist seg å være positivt for tenning, og til og med bekjempe ereksjonsproblemer for noen menn, sier Lynn Edlen-Nezin, medforfatter av boken Great Food, Great Sex.

Stek en biff

Magre biffer av rødt kjøtt inneholder, som afrodisiak-klisjeen østers, mye sink.

– Sink er et mineral som minsker produksjonen av prolaktin, et hormon som kan forårsake seksuell dyfunksjon, sier Jennifer Berman, leder av Berman Women's Wellness Center i Los Angeles.

Del en pizza

Det er aldri feil med smeltet ost. Ost inneholder magnesium, et mineral musklene våre trenger for å kunne trekke seg sammen under orgasmen, ifølge Edlen-Nezin. Studier har forøvrig også vist at bare lukten av ost øker blodsirkulasjonen til menns nedre regioner - med fem prosent.På toppen bør du legge på sopp og brokkoli, som begge inneholder A-vitamin. Det regulerer progesteronet, et hormon som har mye å si for sexlysten. Et trygt forhold, ro og tid, opplagte og motiverte par, samt ømhet og kjærlighet er nok også viktige brikker i puslespillet. Men mat må man ha, så hvorfor ikke velge en sexy meny?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer