Kosthold

Maten som får den opp

Her er mannematen som også kommer deg til gode.

Foto: Retna UK / Retna UK / Retna
Foto: Retna UK / Retna UK / Retna Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du har kanskje merket en svak hamring i kroppen når du er seksuelt opphisset? Det er blodet som dunker i årene. At det får strømme fritt er en forutsetning for et velfungerende sexliv - ikke minst for mannen. Hans ereksjon er et resultat av blodtilstrømingen til penis.Å ha et kosthold og en livsstil som ikke tetter til blodårene er smart. I tillegg finnes det næringsstoffer som gagner potensen også mer direkte.
 • Ta testen: Vet du hvilken mat som gir tenning
 • Her er seks matvarer som sier sex:

  1. Skalldyrsalat

  Reker er rikholdig på sink og grønn salat er full av folat. Sammen kan de to ingrediensene bidra til økt antall sædceller.
 • Lørdags-chipsen kan drepe sexlysten
 • 2. Havregryn

  Havre inneholder kjemikalier som bidrar til å frigjøre testosteron i blodet. Dette kjønnshormonet øker sexlysten og forsterker orgasmen. Bland gjerne litt honning i havregrøten for ytterligere effekt.

  3. Honning

  B-vitaminene i honning øker produksjonen av testosteron. I tillegg inneholder honning bor, et halvmetall som hjelper kroppen til å benytte seg av østrogen. Dette kjønnshormonet er avgjørende for blodflyt og opphisselse.
 • Mat til lyst
 • 4. Spinat

  Spinat er en god kilde til magnesium, som ifølge japanske forskere utvider blodårene - hvilket igjen bidrar til en potent ereksjon.

  5. Sitrusfrukter

  Menn som får i seg minst 2000 milligram vitamin C daglig får økt antall sædceller. Vitamin C hindrer også sæden i å klumpe seg, slik at sædcellene lettere når fram til målet.

  6. Blåbær

  Fiberet i blåbær bidrar til å få kolesterolet gjennom fordøyelsessystemet før det når blodårene. Blåbær inneholder også stoffer som forbedrer blodsirkulasjonen; med andre ord har de en naturlig viagra-effekt.
 • Test deg selv: Er du klok på kosthold?
 • Sex på menyen
 • Sex som gjør deg sprek
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer