Det er ikke alle matvarer som er like gode for helsa som de gir seg ut for. Vet du hvilke? Helsenettstedet AOLHealth.com avslører her 5 produkter som lurer deg. Light-mat gjør deg feit Du blir lurt i butikken Her er maten du bør styre unna Dropp tullematen Her er kostholdsfellene Juks deg fibersunn Slik blir du kvitt søtsuget Enkel og sunn kornblanding Derfor blir du ikke slank Her er maten som gjør deg slankere Fettet du kan fråtse i Stor guide: Slik velger du riktig matolje Ta testen: Hva vet du om fett? Flott og frisk med frukt Den store epleguiden Dropp sukkerbrusen LES OGSÅ:Dette kan du småspise 100 smarte slanketips Velg sunn hurtigmat Ukeplan for et sunnere liv Sunnhetsleksikonet Derfor spiser du usunt Hva putter de egentlig i maten? Kampen mot søtsuget Alt du trenger å vite om kalorier Ta testen: Hvor sunt er kostholdet ditt? Ta testen: Hvor sunt lever du? Ta testen: Er du en sukkerslave? Ta testen: Hva vet du om hva som er sunt? Ta testen: Avslører du helsemytene? Ta testen: Hva vet du om forbrenning?
1. Müslibarer
De fleste müslibarer er simpelthen godteri i forkledning. De inneholder veldig lite fiber og fullkorn, men masse hvitt mel og sukker. Det beste er trolig å bake dem selv. Bruk grovmel, helkorn, nøtter, rosiner og honning til søtning.2. Frokostblandinger
De fleste frokostblandinger er lettvektere når det gjelder fiberinnholdet. Men til gjengjeld inneholder de et lass med sukker. En internasjonal undersøkelse viser at hele åtte av ni frokostblandinger for barn på det norske markedet har et uakseptabelt sukkerinnhold, melder Forbrukerportalen.no. Verstingen, Kellogg´s Smacks – også kjent som «honnikorn» – består av hele 43 prosent sukker. Vær derfor nøye med å lese innholdsfortegnelsen på pakkene før du kjøper.3. Yoghurtis
Det eneste frossen yoghurt (også kalt «frozen yoghurt» eller «fro-yo») har til felles med yoghurt, er fargen. Til tross for det forvirrende navnet inneholder isen ingen bakteriekulturer som er gunstige for fordøyelsen – slik som vanlig yoghurt. Lettvarianten er også kun en miks av diverse kjemikalier og kunstige søtningsmidler, skriver AOLHealth.4. Rapsolje
Den står ved siden av olivenoljen i butikken – og ser tilsynelatende ut som et sunnere alternativ enn smør og margarin.Vanlig rapsolje går imidlertid gjennom en behandlingsprosess som danner transfett, som blant annet øker faren for hjerte-karsykdommer og kreft. Dersom oljen ikke er kaldpresset eller økologisk, hold deg unna.5. Eplejus
Eplejus er søtt, forfriskende og barnas favoritt. Men eplejus er egentlig ikke noe særlig mer enn sukkervann med eplesmak. 100 gram eplejus inneholder mellom 40 og 50 kalorier. Det er omtrent like ille som brus. Da er det bedre å spise eplene – slik at du får masse bra fiber med på kjøpet.Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger