Dampede og nyplukkede blåskjell, reker og loff, nytrukket krabbe - på båt har man delikatessebutikken under ripa. For mange hører båtliv OG god mat sommeren til, og disse rettene er perfekte til nettopp det, skriver Svenska Dagbladet.
Fisk i folie
God og enkel fiskerett for fire som kan tilberedes overalt, uten å måtte gå i land for å handle spesielle ingredienser.Dette trenger du:
600-800 gram torskefilét (gjerne nydratt fisk)
6-8 poteter
1 purre
16 cherrytomater
1 sitron
Salt og pepper
Smør
Dill
Du trenger også åtte ark aluminiumsfolie og brød til servering.
1. Fikk du ikke fisk, så tin den innkjøpte torsken. Kok poteter slik at de nesten er ferdig og kjøl dem ned. Når potetene har kjølt seg ned, skjærer du dem i biter. Strimle purreløken og del tomatene.
2. Varm ovnen til 200 grader
3. Legg doble folieark i kryss, til fire pakker. Fordel fisk, potet, tomater og purreløk til fire porsjoner, og press over litt sitron. Salt og pepper - og en liten klatt smør på toppen. Legg litt dill i hver pakke.
4. Brett pakken godt igjen, og sett i ovnen. Sjekk etter 20 minutter om fisken er ferdig. Legg pakken på tallerkenen, og dekorer med dill, sitronbåter og godt brød.
LES OGSÅ: Kle deg godt på båten - finn den perfekte allværsjakken
Fiskesuppe
Er man på sjøen, har man som regel grei adgang til fisk og skjell! Utnytt det.Dette trenger du:
Dagens fangst av fisk og blåskjell
Reker
1 gul løk
2 fedd hvitløk
4 ss olivenolje
10 dl fiskekraft
1 boks hermetiske, hakkede tomater
1 strimlet gulrot
1 strimlet purre
salt og pepper
Godt brød
1. Kutt løken i små biter, og knus minst to hvitløksfedd. Dette surres i olivenolje til det er gyllent.
2. Tilsett 10 dl fiskekraft, og de hakkede tomatene.
3. Legg oppi gulrot og purre, smak til med salt og pepper. Kok opp, og la trekke i 8-10 minutter. Tilsett fisk og skalldyr etter eget ønske.
Serveres med godt brød og hvitvin.
LES OGSÅ: Østers for to
Epler i pannen
Dessert må enhver sjøulk ha.Dette trenger du:
1 eple per person
Smør
Kanel
Sukker
1/2 dl havregryn eller müsli per eple
Is eller vaniljesaus til servering
1. Skyll og lag skiver av eplene. Varm smør i en stekepanne. Legg i eplene, og strø kanel og sukker over etter smak. Stek på middels varme til eplene er myke.
2. Hell over havregryn eller müsli, og la alt blandes og bli varmt. Pass på så grynene ikke brenner seg.
3. Legg på tallerken, og server ved vaniljesaus eller is.
Sjømat - 10 kjappe middagstips
Bon appetit, og ship o hoi!
Og slik får du østers helt gratis.