TRIM FOR ANSIKTET Energilift er en ren real trimøkt for ansiktet. Du blir faktisk støl. Foto: All Over Press
TRIM FOR ANSIKTET Energilift er en ren real trimøkt for ansiktet. Du blir faktisk støl. Foto: All Over Press Vis mer

Hud

Med dette trenger du ikke botox

Her er behandlingen som kan være en utfordrer til kosmetisk hudpleie.

Publisert

Har du begynt å kjenne på at ansiktet kanskje ikke er like stramt lengre og heller ikke har den rene formen som den hadde en gang?

Du er ikke alene om det.

Ifølge MD PhD Michael Zangani ved hudavdelingen på Rikshospitalet starter aldringsprosessen hos kvinner allerede ved 25-årsalderen. Essensielle bestanddeler i huden som fibroblaster, går i dvale, og dermed slutter produksjonen av elastin og collagen som sørger for spensten i huden.

LES OGSÅ: Derfor har hun alltid røde lepper.

Tap av muskler

Det er ikke bare musklene i rumpa, på magen og det berømte grevinnehenget som blir slappere når det ikke trenes.

Ansiktet består av masse muskler som er like avhengig av trim og sirkulasjon for å holde seg oppe, og det sier seg selv at det ikke er like enkelt som å trene beina.

Daglig massasje med faste bevegelser som går oppover hjelper veldig, men du kan faktisk trigge musklene enda mer.

Thalgo Energilift er rett og slett en ansiktsløftmassasje som utføres manuelt av en autorisert terapeut, og går ut på å løfte musklene på plass igjen kun ved hjelp av terapeutens fingre. Alle musklene blir tatt hånd om, og det merkes svært godt.

HARD TRIM Ikke regn med å kunne slappe helt av. Det gjør vondt å trimme utrente muskler. Foto: Produsenten
HARD TRIM Ikke regn med å kunne slappe helt av. Det gjør vondt å trimme utrente muskler. Foto: Produsenten Vis mer

Les testen lengre ned i artikkelen.

Det er en amerikansk kirurg som står bak ideen om å løfte på muskler ved hjelp av massasje. Han så en gang på hvordan en fransk skjønnhetsterapeut utførte ansiktsmassasje på sin kone, hvorpå kirurgen fikk med seg terapeuten til å utvikle denne spesielle ansiktsløftbehandlingen.

- Massasjen stimulerer musklene til å arbeide mer, og da kommer det mer oksygen til cellene, forklarer Ann Kristin Hellerslien, daglig leder i Skinthal og Thalgo Norge, som forøvring mener behandlingen er et godt alternativ til Botox og plastisk kirurgi.

- Cellene er ansvarlig for at underhuden beholder sin spenst og stramhet, og når cellene blir stimulert vil også produksjonen av collagen og elastin øke og huden vil både se og føles yngre ut, sier Hellerslien.

LES OGSÅ: Slik legger du sotede øyne.

Støl

Dette er ikke deilig «pjusking» med ansiktet. Faktisk gjør det ganske vondt de første 2-3 gangene, men det blir bedre for hver gang. Massasjen er ganske intens, og den varer i cirka 15 minutter. Terapeuten tar tak i underkant av selve musklene, og formelig dytter dem oppover med en viss massasjeteknikk.

Spesielt etter første gangen føltes ansiktet på samme måte som en treningstime på helsestudio – støl!

Føler virkelig at musklene har fått gjennomgå, og det skulle bare mangle. Det er ikke hver dag jeg trimmer ansiktet på den måten.

LES OGSÅ: Tre triks som skjuler alderen på hendene.

Etter hver «økt» (to ganger i uka i tre uker) fikk huden super pleie fra maske laget av biologisk cellulose som er dynket med algehormoner. Organisk cellulose ble opprinnelig bruk på 3. gradsforbrenning, og er ekstremt helende. Algene jobber for å holde huden ung og frisk.

-Huden er ofte varm og «gjennomtrent» etter en behandling, og masken føles derfor utrolig kjølende og deilig etterpå, forteller Ann-Kristin Hellerslien. Og huden føltes virkelig gjennomfuktet etter hver behandling.

FORSKJELL Selv om de største forandingene som at huden er fyldigere, strammere og føles "heist", kan du også se at trimmen har gjort godt for hudoverflaten og gløden. Øyelokkene er også mindre tunge. Foto: Tone Skipa
FORSKJELL Selv om de største forandingene som at huden er fyldigere, strammere og føles "heist", kan du også se at trimmen har gjort godt for hudoverflaten og gløden. Øyelokkene er også mindre tunge. Foto: Tone Skipa Vis mer

Dette synes vi

Så hva synes vi om resultatet? Huden har virkelig aldri vært så fin før! Det synes ikke på bildet, men huden er mye fyldigere, musklene sitter faktisk høyere opp, og det kjennes som om huden jobber bedre. Foldene og overgangene i ansiktet er mykere, huden har fått en superfin struktur, og har en helt annen glød - det synes!

Og ser du forresten forskjell på leppene og øyelokkene?

Fikk kommentar fra en annen hudterapeut like etter, om at jeg hadde veldig bra blodsirkulasjon i huden. Det kan kanskje skyldes økt oksygenopptak til cellene?

Selv om du ikke klarer å utføre massasjen på deg selv, kan du likevel gjøre noen av øvelsene selv hjemme. Helt fantastisk, det funker!

Pris: Fra kr 1200 pr behandling.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer