Kviser

Meieriprodukter kan gi deg kviser

Sukker i kombinasjon med proteiner kan ha uheldige innvirkninger på huden din, viser forskning.

KAN GI KVISER: En rekke meieriprodukter du spiser kan faktisk gi en økning i kviser og uren hud. Foto: Thinkstock
KAN GI KVISER: En rekke meieriprodukter du spiser kan faktisk gi en økning i kviser og uren hud. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ikke uten grunn at det lønner seg å starte dagen med et glass melk til frokost.

Meieriprodukter har nemlig en rekke fordeler for kroppen din, og blant annet har studier vist at melk kan beskytte mot diabetes 2.

I tillegg er det ikke bare melk som har store helsefordeler, og ekspertene anbefaler at du får i deg minst tre meieriprodukter om dagen.

Det er imidlertid viktig å velge med omhu, for det er ikke alle som er like fordelaktige. Blant annet bør du se opp for sukker, skriver DailyMail.com.

LES OGSÅ: Du trenger mer av ette enn du tror

Unngå kombinasjonen av melk og sukker

Til tross for at meieriprodukter inneholder mange viktige næringsstoffer, viser det seg at kombinasjonen av sukker og melk kan bidra til kviseutbrudd.

Ifølge resultater fra en studie utført av dermatologer ved universitetssykehuset i Kuala Lumpur, kan for eksempel inntak av iskrem føre til at du har fire ganger så stor risiko for å utvikle hudproblemer i ettertid.

Det er fortsatt behov for flere studier på dette området, men foreløpig er teorien at det skyldes den store mengden sukker og den store mengden proteiner i melken - da i kombinasjon.

Dermatologene hevder denne konsentrasjonen øker produksjonen av et hormon kalt ICF1, som kan bidra til at huden produserer mer olje.

LES OGSÅ: Slik blir superfrokosten enda sunnere

Dette kan også bidra til kviser

Husk også at det kan være andre syndebukker som er årsaken til kvisene dine. For eksempel kan hodeputen din være et problem.

Etter hvert som svette og skitt samler seg i sengetøyet ditt, kan det danne seg store mengder bakterier, og særlig putetrekket kan bli en «bakteriefest» av uante dimensjoner.

Som KK.no tidligere har skrevet blir hodeputen din fort offer for bruk av hårprodukter, ansiktskremer, selvbruning og sminke, og sammen med varmen fra kropp og hode, danner dette et grunnlag for vekst av en rekke ulike bassilusker.

Og selv om disse ikke vil utgjøre noen helsefare, så vil de faktisk kunne øke utviklingen av urenheter og kviser i ansiktshuden din.

LES OGSÅ: Ikke gå ut rett etter dette

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer