Kjærlighetssorg

Menn lider mest av kjærlighetssorg

Unge menn påvirkes mest av oppturer og nedturer i et parforhold.

Skuespillerne Vince Vaughn og Jennifer Aniston var kjærester mens de spilte inn The Break-Up (2006) sammen. Hun var litt heldigere enn ham etter bruddet, siden hun hadde hele Friends-gjengen til å trøste seg.
Skuespillerne Vince Vaughn og Jennifer Aniston var kjærester mens de spilte inn The Break-Up (2006) sammen. Hun var litt heldigere enn ham etter bruddet, siden hun hadde hele Friends-gjengen til å trøste seg. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
De fleste store bøker og sanger om tapt kjærlighet er skrevet av menn. Tenk bare på Shakespeare.Det er kanskje ikke helt tilfeldig, for en ny undersøkelse viser at det er menn som lider mest når et forhold slutter. Og det er menn som blir mest påvirket av romantikkens bølgedaler, ifølge en undersøkelse publisert i Journal of Health and Social Behavior.

Mer sårbare

Undersøkelsen er utført ved Wake Forest University i North Carolina i USA, blant 1000 ugifte menn mellom 18 og 23 år. Resultatene viser at selv om menn ikke viser det, så er de følelsesmessig mer sårbare enn kvinner når det kommer til dating. Det kan skyldes at kvinner ofte har tettere bånd til familie og venner, mens mannens kjærlighetspartner oftere er hans eneste intime relasjon. LES OGSÅ: Kjærlighetssorg?

Menn reagerer kraftig

Når et forhold går i tusen knas har det større betydning for mannens identitet og selvfølelse, mener forskerne.- Det kaster et lys over sammenhengen mellom ikke-ekteskaplige romantiske forhold, kvinner, menn og følelsesmessig velvære, sier Robin Simon, medforfatter av undersøkelsen. LES OGSÅ: Dumpet? Slik overlever du

Jenter snakker

- Vi ble overrasket over å finne ut at unge menn reagerer mer på kvaliteten av det nåværende forholdet, mens kvinner ble mer påvirket av om de av i et forhold eller ikke. Unge menn uttrykker ofte følelsene sine gjennom alkohol og hardere stoffer, mens kvinnene snakker med venninnene sine, sier han til telegraph.co.uk

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer