New York

Menn sikter for høyt

Mannfolk går etter kvinner som er penere enn seg, ifølge ny forskning.

Menn sikter for høyt
Publisert
Sist oppdatert
Når gutta er på sjekkern bryr de seg mindre om eget utseende enn det kvinner gjør. Derfor er det at menn ofte går etter kvinner som er penere enn seg, mens kvinner har en tendens til å legge listen litt lavere.

 • Skjønnhet teller mest for menn

 • Men hva er det som gjør en person pen? Det skal være en del universelle standarder for skjønnhet, som store øyne, symmetriske ansiktstrekk og spesifikke liv - og hoftemål. Når disse er innfridd ser man gjerne på personen som standardpen, altså pen i den forstand at folk flest er enige om at vedkommende er attraktiv.

  Ariely Leonard Lee ved Columbia University's Business School i New York har sammen med noen kolleger forsket videre på dette. I ti dager fulgte forskerteamet hver minste bevegelse på datingnettstedet HOTorNOT.com for å kartlegge hvorfor noen fikk høyere poengscore enn andre.

  Deretter så de poengsummen i forhold til antall henvendelser brukeren fikk fra det motsatte kjønn. Resultatet var ikke overraskende, men likevel nedslående: jo mer attraktiv brukeren var, jo mer kravstor. Brukere med lavere poengsum sa derimot lettere ja til henvendelser og var generelt mer «desperate».

  - Også her kom det frem at menn ikke er så opptatt av egen attraktivitet og er mer tilbøyelige til å velge kvinner som er mer attraktive enn seg selv, ifølge professor Lee.

 • Slik sjarmerer du ham i senk

 • Lar seg ikke lure

  Det faktum at mindre attraktive mennesker sa ja til å gå på date over en lav sko, fikk forskerne til å lure på om utseendet er bestemmende for hva man finner attraktivt.

  - Selv om de som oppfattes som mindre attraktive mennesker er villige til å akseptere tilsvarende mindre attraktive partnere, betyr det ikke at de lurer seg selv til å tro at disse er penere enn det de faktisk er, skriver forskerne i tidsskriftet Physical Science.

  Dette skal også virke motsatt vei. Så at vakre mennesker som skuespillerparet Angelina Jolie og Brad Pitt finner hverandre er ingen tilfeldighet, skal vi tro forskerne.

  - Vi har funnet at vakre mennesker gifter seg med vakre mennesker og mindre pene mennesker gifter seg med mindre pene mennesker, sier Dan Ariely, professor ved Sloan School of Management til Livescience.com.

  Studien blåser med dette nytt liv i myten om at de populære flokker seg sammen, slik det fremstilles i amerikanske high school-filmer. Men det betyr ikke at de som oppfattes som mindre pene enn gjennomsnittet er skjebnebestemt til å leve i kjærlighetsløse forhold, de verdsetter bare andre kvaliteter høyere.

 • Stirr ham i seng

 • Utseende er overvurdert

  For å forstå hvordan de mindre attraktive oppfører seg i sjekke-sammenheng, satte forskerne i gang en speed dating-prosesss. De 24 deltakerne måtte først si hvordan de vektla kvaliterer som utseende, intelligens, humoristisk sans, snillhet, selvsikkerhet og sosial intelligens.

  Deretter fikk de prate med de potensielle partnerne i fire minutter hver. Etterpå måtte deltakerne rangere dem på en attraktivitetsskala og avgjøre om de ville møte dem igjen eller ikke .

  - De som oppfattes som mindre attraktive viser seg å endre kravene sine i løpet av dateprosessen og begynner å vektlegge andre kvaliteter mer, konkluderer forskerne i tidsskriftet Physical Science.

  LES OGSÅ:
 • Stirr ham i seng

 • Dump singellivet på 30 dager
 • Den ultimate flørteguiden
 • Grønn på sjekker'n?
 • Grønn i senga
 • Datingens fire bud

 • Slike kvinner vil han ha
 • Slik får du draget i andre runde


 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer