Kjønnsforskjeller

Menn som kaller kvinner «billige»

Det er særlig én type menn som bruker utrykket.

«BILLIG»: Ekspertene KK.no har snakket med er enige, utrykket er forferdelig og overhodet ikke noe du skal akseptere å bli kalt. Foto: Fotolia
«BILLIG»: Ekspertene KK.no har snakket med er enige, utrykket er forferdelig og overhodet ikke noe du skal akseptere å bli kalt. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du opplevd at noen har kalt eller omtalt deg som «billig»? 

Kanskje fordi du har gått i en litt avslørende kjole, eller snakket med mer enn én kar på byen? Da er du langt fra alene. 

Spørsmålet er hvorfor, i et samfunn der kvinner og menn skal være likestilte, det fortsatt er slik at uttrykk som dette brukes om kvinner? Og hvilke menn er det egentlig som kaller oss det?

LES OGSÅ: Disse tingene takler gutta dårlig

Jomfru til du gifter deg?

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, forteller at menn som bruker dette uttrykket om kvinner, oftest gjør det når det kommer til kvinner som er mer frampå enn de forventer.

- Det å være seksuelt pågående eller utfordrende kan gjøre at du blir oppfattet som «billig». Det kan for eksempel være klær, sminke eller oppførsel som signaliserer at du er mer seksuelt tilgjengelig enn det «skikkelig kvinner» liksom skal være.

Han mener det dessverre er slik at selv i vårt likestilte samfunn, finnes oppfatninger om at kvinner bærer ansvaret for å holde seksualiteten «ren».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer