Helse & Livsstil

Mer sex om sommeren

Slik bevarer dere sommergløden når høsten kommer.

Mer sex om sommeren
Publisert
Sist oppdatert
Sommeren er tradisjonelt en lettere, mer aktiv periode for de fleste av oss. Humøret stiger, og sexlysten likeså. I alle fall hvis vi skal tro en undersøkelse gjort for magasinet Cosmopolitan.

Nær 40 prosent av de spurte fortalte at de var mer seksuelt aktive om sommeren enn ellers i året, mens 55 prosent av oss er like aktive som ellers i året. 75 prosent av de som økte aktiviteten i sengehalmen om sommeren, oppga at de føler at de har mer overskudd i den lyse årstiden. I tillegg hjelper det på at vi er mer lettkledde - 77 prosent av mennene svarte at sommerens lettkleddhet økte den seksuelle aktiviteten.

Når sommeren nå snart går mot slutten og hverdagen melder seg, mister mange gnisten. Hvordan skal man utnytte sommerens boost for å gi forholdet en energiinnsprøyting også utover høsten?

- At man har hatt det fint i ferien er et kjempebra utgangspunkt for å fortsette å ha det fint, sier sex-ekspert Stéphane Vildalen.

Hun anbefaler at man skaffer seg oversikt over hverdagens små utfordringer.

- Hva er det som gjør dere stressa i hverdagen? Hva kan kuttes ut av jobb? Hva kan dere endre på som får hverdagen til å gli lettere? Sett dere ned og gå gjennom hverdagen fra morgen til kveld i detalj. Se hva som kan forandres. Små detaljer kan endre på mye, det er alltid løsninger en ikke har tenkt på. I tillegg kan dere sette av tid til hverandre et par ganger i uka hvor dere bare gjør noe hyggelig.

Det trenger ikke være så stort. Kino, å lage en ekstra god middag sammen, gå en tur og holde hverandre i hånda. Poenget er at de hyggelige tingene også må inn i timeplanen, sier Stéphane Vildalen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer