Tilfeldig Sex

Mer tilfeldig sex med nye sjekkeapper

Kan føre til oppblomstring av svært helseskadelig problem.

TILFELDIG SEX: Nordmenn er blant dem som har mest tilfeldig sex, og flere mener nå at sjekkeapper kan bidra til flere one night stands og mer ubeskyttet sex. Foto: Fotolia
TILFELDIG SEX: Nordmenn er blant dem som har mest tilfeldig sex, og flere mener nå at sjekkeapper kan bidra til flere one night stands og mer ubeskyttet sex. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Nærmere 23.000 nordmenn får hvert år påvist klamydia, og ferske tall fra Folkehelseinstituttet viser at antallet som fikk påvist gonoré økte med 35 prosent fra 2013 til 2014.

Kombinasjonen manglende kondombruk og mer tilfeldig sex er den åpenbare, men likevel så vanskelige hovedgrunnen.

- Vi har mer tilfeldig sex og mulighetene er større, siden det finnes så mange flere arenaer hvor vi kan møte potensielle partnere: Singelturer, singelfester, speeddating, nettdating og apper som Tinder, sier sexolog og gestaltterapeut, Bianca Schmidt til KK.no.

LES OGSÅ: Har kjæresten fått en kjønnssykdom?

Forventning om tilfeldig sex

I tillegg til at vi reiser mer og smittes av kjønnssykdommer på reise, mener Schmidt økningen også skyldes at vi lever i et mye mer mobilt og bevegelig samfunn.

- I tillegg har mentaliteten vår endret seg, vi skal teste og prøve alt og holdningen til tilfeldig sex har helt klart endret seg, mener hun.

- Tilfeldig sex er også langt mer akseptert i dag, i visse miljøer er det også forventet, forteller hun.   

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer