Helse & Livsstil

Mester i nettflørting

Glem flørting på super'n. Glem han kjekke kollegaen og fyren på SATS. Vi nettsjekker som aldri før, og nå er det ikke lenger et spørsmål om å gjøre det eller ikke gjøre det, men om å gjøre det best mulig.

Publisert
Sist oppdatert
Dagbladet gjør det, VG gjør det, Side2 gjør det, SOL gjør det og mange andre gjør det. Å drive datingtjenester på nett har blitt en attraktiv bransje. Hundetusenvis av nordmenn bruker internett for å lete etter sin nye partner. Hvis du vil øke dine egne sjanser for å treffe blink, gjelder det å bruke tjenestene for hva de er verdt.1. Lag en interessant profil Å si at du er en helt vanlig jente holder ikke. Skriv mer enn tre linjer om hvem du er, og trekk frem de sidene av deg selv som gjør at du skiller deg ut fra hopen. Gjør det muig for motparten å danne seg et bilde av hva slags menneske du er. Fortell om hva du driver med, hvilke interesser du har og hva du synes er morsomt. Du trenger ikke skrive en doktorgradsavhandling om din egen person, men nok til at den som titer på profilen din får noe å ta tak i, slik at dere kan innlede en samtale. 2. Legg inn bilde av deg selv Sjansen for flere besøkende øker dramatisk hvis du legger inn et bilde av deg selv. Du trenger ikke ha dårlig samvittighet for å velge et bilde som kanskje er noe mer flatterende enn hvordan du fremstår i hardt lys, men det bør være mulig å kjenne deg igjen. Sats først og fremst på portrettfoto i selve profilen. De fleste tjenestene lar deg legge opp et bildegalleri eller en filsamling ved siden av profilen, så eventuelle fullfigur-bilder kan du heller legge her.3. Vær høflig Det er lett å være litt mer uhøflig enn normalt når motparten ikke kan se deg, men hold på oppdragelsen din likevel. Er du ikke interessert, sier du det på en høflig måte. 4. Velg et godt kallenavn/nick Når du selv kan velge et kallenavn, bør du velge et som sier noe om deg. Kombinasjoner av fornavn og årstall av typen "marte72" er greit nok, men ganske fantasiløst. Hvis du har én egenskap eller interesse som definerer deg i stor grad, kan du lage et kallenavn basert på dette.5. Vær deg selv Det burde være selvsagt, men vi påpeker det likevel: det er én ting å pynte bittelitt på sannheten når motparten ikke kan se deg, men dersom du kaster deg ut i nettsjekkingens verden og presenterer deg selv som en annen enn du er i virkeligheten, vil du fort få problemer. Ikke bare med å holde orden på løgnene, men også med å fremstå riktig den dagen dere endelig møtes.Forsiktighetsregler
  • Det første møtet bør alltid foregå på offentlig sted, uansett hvor godt du føler at du kjenner den du skal treffe. Fortell en venn hvor du skal og hvem du skal treffe.
  • Vær ekstremt forsiktig med å gi ut personopplysninger som navn og telefonnummer. I profilen bør du aldri operere med annet enn fornavn.
  • Legg kun ut bilder av deg selv. Bilder av venner, slektninger og barn kan du eventuelt vise frem etterhvert, når tilliten øker.
  • Dersom du blir trakassert, bør du først og fremst kontakte de ansvarlige for datingtjenesten. Rapportér inn hva som har hendt og vent på sanksjoner. Hvis ikke dette hjelper, kan du vurdere andre, mer drastiske skritt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.