Helse & Livsstil

Mett av molekyler

Japanske forskere tror de har funnet et molekyl som kan gjøre deg mindre sulten.

Mett av molekyler
Publisert
Sist oppdatert
Ettersom overvektsproblemet stadig øker verden over, intensiveres også den medisinske forskningen som tar sikte på å løse problemet med piller og sprøyter. Nå har japanske forskere identifisert et naturlig tilstedeværende molekyl som undertrykker appetitten hos pattedyr, og etter vellykkede forsøk med rotter håper forskerne at dette en gang skal kunne bli én av løsningene på verdens fedmeproblem.Rottene i forsøket fikk injeksjoner av molekylet nesfatin-1 hver dag i 10 dager, og det viste seg at rottene som fikk sprøyter, både spiste mindre og la på seg mindre enn rottene som levde som normalt. Rottene som ikke fikk sprøter, la i gjennomsnitt på seg 30,4 gram i løpet av de 10 dagene, mens rottene som fikk behandling ikke la på seg mer enn 12,6 gram.- Dette indikerer at nesfatin-1 kan være et nyttig middel i utviklingen av medisinsk behandling av overvekt, konkluderer forskerne med i studien, som ble publisert i nettutgaven av det vitenskapelige magasinet Nature denne måneden.Mens forskerne arbeider videre, er det fremdeles en god kombinasjon av nok trening og et sunt kosthold som er den beste kuren mot ekstra kilo.
 • Les også: Vaksine mot fedme?
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer