Middag

Middag

Tips når du skal spise middag.

Publisert

«Tallerkenmetoden»

Følg den såkalte «tallerkenmetoden», ved å fylle:

  • minimum 1/3 av (helst halve) tallerkenen med grønnsaker
  • 1/3 av tallerken med ris, pasta eller poteter
  • 1/3 med kjøtt, fisk eller fugl

  • Mer konkret kan du spise:

  • rå, lettkokte eller wokede grønnsaker i fri mengde
  • 2 middels store poteter eller 50 g (ukokt) pasta eller ris
  • 1 porsjon fisk, fugl eller magert kjøtt (150 gram dekker ca ¼ av middagstallerken)

  • NB! Når du lager maten, bruk kun én liten spiseskje med fett per person.

    Eksempler på middagsretter finner du på Melk.no.

    Se også:
  • Frokost (6 alternativer + tips for pålegg)
  • Lunsj (6 alternativer)
  • Kveldsmat eller dessert (forslag til hva du kan spise)
  • Mellommåltid (forslag til hva du kan spise)

  • Les mer om middag på KK.no

  • 10 tips for magrere middag
  • Slik spiser du mindre
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer