Usunn Middag

Middagene du kun bør spise én gang i uken

- Inneholder en god del kalorier, karbohydrater og fett, sier eksperten.

USUNNE MIDDAGER: Pizza og lasagne er to middager du kun bør spise én gang i uken, da de inneholder mye kalorier og fett.  Foto: Fotolia
USUNNE MIDDAGER: Pizza og lasagne er to middager du kun bør spise én gang i uken, da de inneholder mye kalorier og fett. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Er du en av dem som er opptatt av å spise sunne og varierte middagsretter, eller lager du pizza, lasagne og taco flere ganger i uken?

Ifølge eksperten er det nemlig ikke særlig bra å spise denne typen mat mer enn én gang i uken.

LES OGSÅ: «Sparer» du kalorier til helgen?

Fort gjort å få i seg1000 kalorier

Tine Sundfør, som er klinisk ernæringsfysiolog, forteller at pizza, pastaretter, pannekaker, grøt og ovnsretter laget på fløte eller Crème fraîche, er middager vi kun bør spise én gang i uken, da de inneholder en god del kalorier, karbohydrater og fett.

- Dette gjelder spesielt pizza, da det inneholder mye siktet hvetemel og ost. I tillegg er det en stor utfordring for mange å spise sakte og begrense seg når dette står på menyen – det har er en avhengighetsskapende smak, som gjør at man spiser mer enn man ellers ville gjort.

- Det ser ikke nødvendigvis så mye ut, men spiser man en porsjonspizza på størrelse med dem man finner i frysedisken, får man fort i seg mellom 800 og 1000 kalorier – noe som er en stor og tung middag.

Videre forteller hun at det heller ikke er bra å spise for mye ferdig blandede kjøttprodukter som for eksempel pølser, kjøttboller og kjøttkaker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer