Trening

Middagstrening

Treningen som passer best midt på dagen.

Middagstrening
Publisert
Sist oppdatert
Slik fungerer kroppen:For de fleste er dette den beste tiden å trene på. Man er kommet over trøttheten og stivheten og er full av energi. Kroppstemperaturen er høyere enn om morgenen og fleksibiliteten, muskelstyrken og reaksjonstiden er på topp. En raskere blodsirkulasjon sørger for at musklene og hjernen får tilstrekkelig med oksygen. - De psykiske faktorene er minst like viktige som de fysiske. Trening krever motivasjon, og på denne tiden av døgnet er man lettere motivert enn på morgenen. Trening i lunsjpausen kan gi deg det lille ekstra du trenger for å komme deg problemfritt gjennom arbeidsdagen. Trener du etter at du er ferdig med studier eller jobb, er du kanskje sliten i hodet, men etter en 45 minutters økt, vil du føle deg som et nytt menneske, sier Jill Jahrman.Hva bør jeg trene?Jill Jahrmann: Alle typer trening er bra på formiddagen og ettermiddagen. Planlegger du en knallhard økt, gjør det før du blir trøtt. Musklene er mykere og mer fleksible og gjør deg mer bevegelig i yogatimene. Pella Refsnes: Dette er et godt tidspunkt for styrke og utholdenhetstrening. Samtidig er det viktig ikke å isolere trening fra kosthold, hvile og søvn. En undersøkelse gjort på Idrettshøgskolen, viste at prestasjonen ble svært forskjellig mellom personer som ble satt på samme treningsprogram, men hadde ulik diett.Espen Tønnesen: Ønsker man å teste utholdenheten, er ettermiddagen best, når man er pigg og våken. Intervalltrening er også bra. Hvis man er ute etter kaloriforbrenning, spiller det ingen rolle hvilken tid på døgnet man trener.Husk:Tren før, ikke rett etter lunsj. Spiser du lunsj rundt 11–12-tiden, bør du ikke gå på trening klokka 17 uten et lite mellommåltid. Da er blodsukkernivået lavt, og du vil mangle energi og motivasjon.LES OGSÅ:
 • Morgentrening
 • Kveldstrening
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer