Sparing

Mie hadde gjeld på 300.000 etter samlivsbrudd

Slik reddet hun seg ut av de økonomiske problemene.

SMART: Det krevde litt disiplin, men Mie fikk mye igjen for blant annet å bruke sykkel i stedet for bil. Foto: All Over Press
SMART: Det krevde litt disiplin, men Mie fikk mye igjen for blant annet å bruke sykkel i stedet for bil. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Mie Münster-Swendsen er et godt bevis på at det kan la seg gjøre å spare så man kan få råd til det man drømmer om. Og i Mies tilfelle til og med nedbetale gjeld først.

Mie sto nemlig igjen med en bankgjeld på 300.000 kroner etter at hun og kjæresten gikk fra hverandre og hadde solgt sitt felles hus med tap.

LES OGSÅ: Finanskrise etter jula?

Sparing og overtid

Hun bestemte seg først for å få gjelden ut av verden og begynne å spare, slik at hun hadde midler nok til å realisere drømmen om å slutte i jobben og etablere eget firma.

I to år tok hun på seg overtid i jobben sin, og om kvelden og i helgene jobbet hun som servitør.

– Målet var å kvitte meg med gjeld og deretter spare så mye penger som mulig. Jeg skar kraftig ned på forbruket. For å kunne gjøre det begynte jeg å se nærmere på hva jeg brukte penger på, ved å ta vare på alle kvitteringer. Slik kunne jeg tydelig se hva pengene gikk til, sier Mie.

Nettopp å ha god oversikt over egen økonomi er viktig for å kunne begynne å spare, påpeker økonomirådgiver Anita Bjørkquist Christiansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer