Medisin

Migrene ødelegger sexlivet

20 prosent av kvinnelige migrenepasienter mener at sexlivet ødelegges av sykdommen. Halvparten får redusert evne til å ta seg av barna.

Migrene ødelegger sexlivet
Publisert
Sist oppdatert
LES OGSÅ: Når hodet kranglerMELT-studien, som ble gjennomført i ni land, deriblant Norge, viser at én av fem migrenerammede kvinner mener sykdommen ødelegger for sex og samliv. Over halvparten av pasientene føler også at migrenen kommer i veien for at de kan ta seg av barna på en skikkelig måte. Mange rapporterer også at ferier er blitt ødelagt av migrenen, og at er hemmet sosialt på grunn av sykdommen.16 prosent av den kvinnelige befolkningen i Norge er rammet av migrene. Sykdommen kan forekomme i alle aldre, men opptrer hyppigst mellom 30 og 50 år. - Ingen vet riktig hva migrene skyldes, men sykdommen synes å ha noe med forandringer i hjernens blodårer og nerver å gjøre. Det at blodårene i hjernen utvider seg under et anfall, synes å være en viktig årsak til migrene, sier professor Nils Erik Gilhus til Helsenytt.Bare rundt 20 prosent av norske migrenepasienter får spesifikke migremedisiner. Per i dag finnes det flere preparater som kan være virksomme mot migrene, men ingen av dem fungerer på alle pasienter. Gode råd for deg med migrene: Lev et så regelmessig liv som mulig for å forebygge anfall.>Spis faste måltider. Drikk lite alkohol.Hold deg unna tobakk.Får du migreneanfall mer enn én gang i uken, bør du vurdere behandling med forebyggende medisin.(MELT- studien er foretatt på 1800 kvinner i alderen 18-35 år i Finland, Tyskland, Hellas, Italia, Norge, Spania, Sverige , Nederland og Israel.)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer