Sex

Mindre prat, mer handling

Nøkkelen til en oppsving i sexlivet kan faktisk ligge i å holde munnen lukket.

Woman kissing man on the cheek Foto: Image Source
Woman kissing man on the cheek Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ikke til å komme utenom at kommunikasjon er nøkkelen til både tenning og kjæresteri, men den trenger ikke å være verbal bestandig.
 • Bedre sex med tankekraft
 • Snakk hjelper ikke alltid

  Det er ingen hemmelighet at det er kvinner som ofte ønsker seg mer prat og mer nærhet. Men dessverre, disse behovene gir seg ofte uttrykk i klager som virker mot sin hensikt. - Kvinner forteller meg at de har prøvd alt, og de er lei at det ikke skjer en forandring i forholdet. Men det de egentlig sier er at de har sagt alt som er å si. Så hvorfor ikke slutte å prate, og begynne å handle i stedet, spør parterapeut Michele Weiner-Davis. Ifølge parterapeuten kan også sexlivet bli skadelidende, dersom det blir for mye prat og for lite handling.

  Smart å møtes på halvveien

  - Det meste av kommunikasjonen vår er jo nonverbal, så selv om menn bør lære seg å bli litt flinkere til å uttrykke seg verbalt, så er det vel så viktig for kvinner å leve mer i handlingens verden, siden menn er mer handlingsorienterte, sier Weiner-Davis til Psycology Today. Men hvordan vet man at det er på tide å handle?

  En smart måte å begynne på

  - Når du føler at du gjentar og gjentar deg selv, og du like gjerne kunne ha pratet til en vegg. Da er det på tide med et lite eksperiment. Gi komplimenter i stedet, legg energi i måten du kler deg på. Legg små sexy lapper rundt i huset. Det virker, sier Weiner-Davis til Psycology Today.
 • Lær deg å elske ham
 • Nekter å ha sex med kona
 • Få fart på forholdet
 • Ikke jobb hardere, bare smartere

  Ifølge Michele Weiner-Davis, som har gjor suksess med boken The Sex-Starved Marriage, er det viktig å bli klar over at alle ønsker å bli elsket på ulike måter. Noen trenger ord, andre gjerninger. For andre igjen er sex en vesentlig del av det å føle seg elsket, mens andre foretrekker å bli strøket over håret og kilt på ryggen. - Feilen mange gjør er at de snakker sitt eget forholdsspråk i stedet for sin partners. Dersom partneren din forstår kjærlighet via berøring, da kan du skrive så mange kjærlighetsbrev og koke ham så mange kopper kaffe du bare vil, uten at det går rett hjem, sier hun. Hun legger til at det ikke betyr at kvinner skal begynne å jobbe enda hardere for forholdet, men smartere.

  Finn ut hva som virker for ham

  - Ergo, gi av deg selv i tråd med hva partneren din ønsker seg. Så snart han føler seg elsket, da åpner han seg kanskje opp på andre måter også. Dersom det er berøring han trenger, gi ham det, så blir det lettere for ham å investere emosjonelt i forholdet, sier parterapeuten. Hun forteller at dette er den beste måten å være uselvisk på i forholdet, og du får masse igjen for det. - Det er for eksempel en umiddelbar seksuell fordel ved det, fordi det øker intimiteten mellom dere, og det legger faktsk grunlaget for mer prat. Dere får også mer energi når dere slipper å mase på hverandre, og bli irriterte på den andre, sier hun. LES OGSÅ:
 • Pinlig med lat partner
 • Kyss mer, lev lenger
 • Ikke vent til fredag
 • Unngå lystdreperne
 • 50 feil kvinner gjør i senga
 • 50 feil menn gjør i senga
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer