Helse & Livsstil

Misseshow for menn

De har overdådige kjoler og hviner hysterisk hver gang konkurransen strammer seg til. Det gjør det lett å glemme at missekandidatene egentlig er menn.

Publisert
Sist oppdatert
INA Agency Missekonkurranser har for lengst blitt storindustri - og blir spredd verden over på utallige tv-kanaler og magasincover. Thailand har likevel fortsatt æren av å arrangere den eneste konkurransen for transseksuelle og transvesitter. Det hele skjer i Pattaya, to timer fra Bangkok. Den tidligere fiskerlandsbyen har blitt det største bordellet i verden. Det er i denne høyst spesielle atmosfæren at Tiffany-cabareten har organiserert kåringen av Miss Tiffany's Universe siden 1998.

 • Se bildene fra den spesielle missekonkurransen her.

  Missene høres kanskje noe spesielle ut. Men den enorme oppmerksomheten denne konkurransen for «kvinner i klasse to» tiltrekker seg fra media og millioner av tv-seere, er kanskje enda mer oppsiktsvekkende. Det er ikke snakk om noen provokasjon. Transvesittene er helt integrert i samfunnet, og «katoy» - thaispråkets ord for transseksuelle - er dagligdags.

  I Thailand er det ingen som bryr seg om denne ulikheten. Det er ikke gang snakk om toleranse - vi er jo bare mennesker alle sammen, sier thaiene. Holdningen forklarer hvorfor det er så mange som kommer nettopp hit for å skifte kjønn.

  Doktor Preecha har i dag flere kunder fra USA, Japan og Europa enn fra sitt eget land. Ryktet har spredd seg, og med mer enn 2500 operasjoner bak seg, er han i dag betraktet som en av verdens beste kirurger innen dette feltet. Når han ikke opererer, danser salsa eller er på internasjonale konferanser, trener han opp andre kirurger i sitt spesialfelt.

  Den første kåringen av «Miss International Queen» skjedde i oktober i fjor. Tanken var å la transseksuelle fra hele verden få lov å vise fram sin skjønnhet og intelligens.

  Deltagerne er enten kjønnsopererte eller bruker triks for å få hofter, bryst og bakender mer feminine. Noen av dem blir kalt Madame, mens andre fortsatt bruker sine maskuline navn. Det spiller uansett ingen rolle. De er alle vakkert antrukket for anledningen med coctailkjoler eller miniskjørt, klare til å posere for dommerne og fortelle om sitt syn på verden.

  Bak scenen oppfører de seg som kvinner flest: Et raskt blikk for å se om kjolen sitter som den skal - før de forsikrer seg om at den er den peneste av alle. De får makeup av profesjonelle transseksuelle og homser, og bryter ut i høye hvin og hysteriske tåreperser hver gang konkurransen strammer seg til. Til slutt er det bare åtte kvinner som står spent på rekke, og venter på spørsmålet om hva de ønsker for framtiden.

  Svarene er kanskje ikke så overraskende: De vil redde verden, bygge flere skoler på landsbygda i Thailand og gjøre noe bra for folket sitt.


  STOR BILDESPESIAL: Misseshow i Thailand

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer