Bifil

Mistenker du at han er bifil?

Frykten for at kjæresten skal være utro med en mann, kan oppleves som en «dobbel trussel».

BIFIL MANN: Det trenger ikke være et problem, men kan skape ekstra usikkerhet, ifølge sexolog. Foto: NTB Scanpix
BIFIL MANN: Det trenger ikke være et problem, men kan skape ekstra usikkerhet, ifølge sexolog. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Kanskje vet du at han tidligere har hatt forhold til menn eller «eksperimentert» litt. Kanskje har du bare en sterk mistanke.

- En kvinne som lever med en mann hun vet eller skjønner at er bifil, kan oppleve å føle seg dobbelt truet, sier sexolog og gestaltterapeut Bianca Schmidt til KK.no.

LES OGSÅ: Fleksiseksuelle kvinner

Utro med en mann

- Alle kan frykte at mannen skal være utro, i tillegg kommer frykten for at han skal være utro med en mann. Da har man liksom ikke noe å stille opp med, forklarer Schmidt.

Dette kan ifølge sexologen gjøre at forholdet oppleves som ekstra skjørt og utsatt.

Det betyr imidlertid ikke at det nødvendigvis er det. Et forhold med en bifil mann trenger ikke være mer komplisert enn et forhold med en heterofil mann.

- Det er ideen og følelsen av at det er en ekstra trussel for forholdet, som gjør det mer komplisert, forklarer Schmidt.

Hun sier at frykten ofte kan være mer ødeleggende enn det at partneren faktisk er bifil.

- Det kan for eksempel komme fantasier og tanker som «tenner han mer på menn enn kvinner» eller «kommer han til å kjenne et savn etter sex med en annen mann», sier Schmidt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer