Hårtap

Mister du mye hår?

Både livsstil, kosthold og stress kan være årsaken.

HÅRTAP: At man mister litt hår hver dag er helt normalt, men man kan også ha perioder i løpet av livet der en kan miste mye hår. Foto: REX/Garo/Phanie/All Over Press
HÅRTAP: At man mister litt hår hver dag er helt normalt, men man kan også ha perioder i løpet av livet der en kan miste mye hår. Foto: REX/Garo/Phanie/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at vi kvinner legger mye energi i å være fin på håret. En sterk og glansfull manke er tross alt et symbol på sunnhet og forførende kvinnelighet.

Derfor er det kanskje ikke så rart at vi kan frike litt ut når vi ser hvor mye hår som ligger igjen i sluket etter en hårvask. For ikke å snakke om hvor mye hår som sitter igjen på hårbørsten.

Nå er det riktignok normalt at man mister litt hår hver dag, men noen ganger kan det føles som hårtapet strekker seg et godt stykke forbi det som er normalt.

LES OGSÅ: Se hva stjernene gjør for å få langt hår

Vanlig å miste hår

– Det er normalt å miste 100 hårstrå om dagen. Men man har perioder i løpet av livet der en kan miste mye hår, og det kan være en naturlig årsak til det, sier frisør Signe Helene Tvetmarken ved Saxen avdeling Røa, til KK.no.

– For eksempel har man en slags utskiftning av håret flere ganger i løpet av livet, der en mister en del hår over en periode. Men det vokser ut igjen.

Ifølge Oslo Hudlegesenter er alle født med et bestemt antall hårfollikler i hodebunnen, og disse fortsetter å produsere hår gjennom hele livet. Hvert hårstrå har en vekstfase på rundt tre år, og hårene vokser vanligvis i en hastighet på cirka én centimeter i måneden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer