Ned i vekt:

Mistet motivasjonen til å gå ned i vekt?

Fort gjort når du har gått ned litt, men ikke alt du ønsket.

NED I VEKT: Det er fort gjort å miste motivasjonen når man skal ned i vekt. Heldigvis finnes det en rekke gode råd som kan bringe den tilbake. Foto: NTB Scanpix
NED I VEKT: Det er fort gjort å miste motivasjonen når man skal ned i vekt. Heldigvis finnes det en rekke gode råd som kan bringe den tilbake. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det å skulle gå ned i vekt er hardt arbeid, og det spesielt hvis motivasjonen sakte men sikkert har begynt å dabbe av.

Sist Jeanette Roede, som er konseptsjef i Grete Roede AS, holdt nettmøte på KK.no fikk hun et spørsmål av en leser som slet med nettopp dette.

«Jeg er cirka halvveis i vektreduksjonen, og føler nå at jeg begynner å miste litt fokus og motivasjon. Har du noen gode tips?»

LES OGSÅ: 5 tips for å gå ned i vekt

Sett deg mål som er motiverende

Roede forteller at det ikke er uvanlig at motivasjonen svikter når man prøver å gå ned i vekt. Og når dette skjer anbefaler hun deg å stille deg selv følgende spørsmål:

Hva var målet med vektreduksjonen – var det for å føle deg vel, for å kunne leke med barna, for å orke å trene, eller kanskje for å passe inn i klær?

- Finn frem målene du satt deg når du startet, og evaluer dem. Kanskje det er på tide å oppdatere listen din? Sett deg nye mål som trigger og engasjerer deg – noe du brenner etter akkurat nå.

- Og ikke sett et tall på vekten som et mål! Det er ikke motiverende i seg selv, det er hva du kan bruke den nye lettere kroppen til som vil gi deg motivasjon som varer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer