Selvfølgelig kan du bare skjære melonen i skiver og servere den slik den er. Enkel og deilig sommersnacks.
Men med bittelitt ekstra innsats kan du virkelig imponere, både egen gane og hvilken som helst gjest.
Avkjølt melon-, agurk- og kokosmelksuppe
Perfekt som en kald forrett, eller som følge til en sterkt krydret hovedrett.Ingredienser:
1 honningmelon, uten skall og frø, kuttet i store biter
1 agurk, uten skall og frø, kuttet i store biter
3/4 kopp lett kokosmelk
1/4 kopp usøtet kokosmasse
Kjør melonen, agurken og kokosmelken i blenderen til det blir en jevn masse. Sett det i kjøleskapet til det er kaldt. Dryss kokosmasse over -og server!
Spicy scampi og grillet vannmelon
Har du grillspyd av tre, legg dem i vann i en halvtime før du bruker dem. Da blir de ikke svidd.Ingredienser:
2 spiseskjeer chilipulver
1/4 spiseskje cayennepepper
1 spiseskje salt
36 store scampi uten skall
2 spiseskjeer olivenolje
1/2 vannmelon uten frø, kuttet i små, tykke skiver
1/2 kopp sukker
Ha krydder og salt i en stor bolle. Legg rekene i bollen og bland dem godt med krydderet. Sett i kjøleskap i 30 minutter.
Gjør grillen middels varm, ha tre cirka 3 reker på hvert grillspyd og pensle dem med olivenolje. Grill i 3-4 minutter på hver side.
Dryss sukker på den ene siden av melonskivene, og legg dem på grillen med sukkersiden ned, til sukkeret karamelliseres (cirka 3 minutter). Ferdig!
Vaniljemelon-smoothies
Frys gjerne bananen før bruk om du vil ha en tykkere og kaldere smoothie.Ingredienser:
1 muskmelon eller honningmelon, uten skall og frø, kuttet i biter og avkjølt (melon skal ellers oppbevares i romtemperatur)
1 hel banan
1/2 kopp vanlijeyoghurt
1/2 spiseskje vaniljesukker
Kjør alt i blenderen, hell det i glass og server straks.
LES OGSÅ:
Kilde: oprah.com



