Trening

Morgentrening

Treningen som passer best om morgenen.

TRENER MYE?: Selv om du trener mye vil et «vanlig» kosthold som inkluderer kjøtt, fisk og meieriprodukter,for de fleste dekket behovet for protein.
TRENER MYE?: Selv om du trener mye vil et «vanlig» kosthold som inkluderer kjøtt, fisk og meieriprodukter,for de fleste dekket behovet for protein. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Slik fungerer kroppen:De færreste av oss spretter opp av sengen proppfulle av energi. Etter å ha sovet er leddene tjue prosent stivere enn på slutten av dagen. Pulsen, stoffskiftet og kroppstemperaturen er redusert, og musklene slapper av. For mange av oss er det å sette på kaffen mer enn nok fysisk aktivitet om morgenen. - Vi har alle ulik biorytme. Noen synes det er fint å trene om morgenen, andre synes det er helt pyton. Det er fullt mulig å venne seg til en morgenøkt dersom man gjør det til en rutine. Man må prøve seg fram, sier KKs treningsekspert Jill Jahrmann.Hva bør jeg trene?Jill Jahrmann: Jeg anbefaler trening som ikke krever mye koordinasjon eller tankevirksomhet. Trening, der du bare kan henge med, for eksempel kondisjonstrening og spinning. Her sørger instruktøren for å dra deg med og få opp energien. Er du i god løpeform, fungerer jogging bra om morgenen, men har du ikke løpt så mye, bør du ventetil senere på dagen.Pella Refsnes: Undersøkelser viser attoppidrettsutøvere presterer dårligere om morgenen i øvelser som krever maksimal innsats av typen spenst og hurtighet. For vanlige mosjonister er det viktigere at du trener enn når du trener. Å sykle til jobb er en fin morgenaktivitet. Espen Tønnesen: Kroppen er trøtt, så trening som krever lav intensitet eller lav innsats, for eksempel en gåtur eller rolig joggetur, er bra for å få opp forbrenningen. Svømming kan også være deilig for skikkelig å våkne opp.Husk:Musklene er stive om morgenen, så det er ekstra viktig å varme opp, ellers risikerer du skader. Det er nødvendig med gradvis tilnærming til all type trening om morgenen. Ikke tren på tom mage. Drikk litt vann, og spis en lettere frokost eller en banan før du setter i gang.LES OGSÅ:
 • Middagstrening
 • Kveldstrening
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer