Helse & Livsstil

Morrarøykere sliter mest

Glad i morrarøyken? Da kan det bli tungt å slutte.

Morrarøykere sliter mest
Publisert
Sist oppdatert
Jo bedre du liker den første sigaretten om morgenen, jo verre kan det bli for deg å stumpe røyken for godt.I forbindelse med utprøving av et nytt medikament for røykekutt, har forskere ved Yale University School of Medicine i USA testet graden av tilfredsstillelse morrarøyken gir den enkelte.207 røykere deltok i studien. Det viste seg at de som i sterkest grad fikk stilt røykesuget med dagens første sigarett, var de som slet mest med å slutte. Morrarøyk-nyterne var de som hyppigst sprakk under røykesluttopplegget med medikamentet som ble testet, både etter seks uker og etter tre måneder.Forskerne antar at de som får mest utbytte av røyken om morgenen også er de mest nikotinavhengige. Foreløpig kan de bruke denne informasjonen til å anslå risikoen for sprekk under røykekutt, men de vet ikke helt hva de kan gjøre for å forhindre sprekken. - Vi er ikke nærheten av å ha en behandling som passer for denne type røykere, sier Benjamin A. Toll, leder av studien.LES OGSÅ:
 • Gjør det slutt med røyken
 • Hva skjer når du slutter
 • Hjelp mot røyksuget
 • Huskeliste for sluttere
 • Røykere drikker mest
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer