Helse & Livsstil

Mye lommepenger = mer fyll

Desto mer lommepenger ungdommer får, desto mer bruker de på alkohol, fastslår en britisk studie.

Mye lommepenger = mer fyll
Publisert
Sist oppdatert
Gir du barna dine for mye lommepenger, øker sjansen for at de får et problematisk forhold til alkohol. Det er i alle fall konklusjonen i en britisk studie foretatt ved Liverpool John Moores University. Studien omfattet mer enn 10 000 britiske tenåringer.

De ungdommene som fikk mer enn 10 engelske pund (cirka 130 norske kroner) i ukelønn, og som også kjøpte alkohol selv, hadde økt sjanse for å få et dårlig forhold til alkohol. Omtrent en tredjedel av de spurte ungdommene kjøpte sin egen alkohol på et eller annet vis. Hele 90 prosent av alle ungdommene, som var i 15-16-årsalderen, innrømmet at de drakk alkohol. 24 prosent sa også at de drakk ofte. De ungdommene som finansierte sitt eget alkoholforbruk, hadde seks ganger så stor sjanse for å drikke på offentlig sted og dobbelt så stor sjanse for å drikke ofte enn de andre.

Studien viste også at de tenåringene som var med i organiserte aktiviteter eller som fikk foreldrene til å kjøpe alkohol for dem, hadde større sjanse for å drikke med fornuft, heter det i en pressemelding.

Studien er publisert i det medisinske onlinetidsskriftet Substance Abuse Treatment, og er tilgjengelig her (PDF-dokument).


LES OGSÅ:
 • Fylla gjør deg kjedelig
 • Røykere drikker mer

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer