Helse & Livsstil

Myter om kvinner og menn

Den lille forskjellen er større enn du tror.

Myter om kvinner og menn
Publisert
Sist oppdatert
Kvinner og menn har nesten de samme genene, men bruker dem ulikt, skriver New Scientist. Kjønnene bruker nesten halvparten av genene forskjellig, ifølge forskere ved Universitetet i California som har undersøkt 23 000 gener fra 334 mus.

I fettvev, lever og muskel blir 70 prosent av genene brukt forskjellig, mens det samme gjelder14 prosent av genene i hjernen. Dette bekrefter at medisiner må testes ut på begge kjønn. I dag blir de ofte bare testet ut på menn.

Det har dessuten lenge vært en vedtatt sannhet at menn tenker på sex i langt større grad enn kvinner. Nå slår sannheten sprekker. Kvinners tanker går nemlig langt oftere til sengehalmen enn menns, ifølge en undersøkelse utført av nettstedet lastminute.com.

Kvinner tenker på sex 2 timer og 10 minutter hver dag, mens menn bare bruker 1 time og 40 minutter per dag til å tenke på sex. Kanskje det også ligger i genene?

LES MER:
 • Derfor bør du kysse mer
 • Kvinner tenker mer på sex enn menn
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer