Neglelakk

Én farge - ti ulike stiler

Det er ikke så mye som skal til for å få lekre partynegler.

HALVMÅNE: Dita von Teese elsker halvmånelooken. Hun foretrekker en rød neglelakk som hovedfokus og gjerne nude (som her) eller sølv på halvmånen ved negleroten. Foto: All Over Press
HALVMÅNE: Dita von Teese elsker halvmånelooken. Hun foretrekker en rød neglelakk som hovedfokus og gjerne nude (som her) eller sølv på halvmånen ved negleroten. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ikke bare neglelakk i seg selv som har tatt landet med storm de siste årene. Både fashionistaer og folk flest har også kastet seg over en annen trend: negledesign.

Selv om du kanskje tenker på neglekunst som noe du må til en ekspert for å få til, kan du faktisk gjenskape mange av lookene hjemme – ofte med ting du allerede har.

Bruk det du har

Maya Abbedissen har jobbet med negledesign i 15 år, både i Norge og i utlandet. For tiden jobber hun i Bergen, hvor hun har studioene Nails For You og Lakish.

Hun bekrefter at neglekunst slettes ikke trenger å være hverken dyrt eller vanskelig for å se imponerende ut.

– Du kan bruke mange dagligdagse ting som de aller fleste har hjemme. Bruk tannstikkere, Q-tips, tape, svamp, gamle mascarakoster eller lignende, foreslår hun.

– Du kan også bruke hullmaskiner med forskjellige mønstre som man kan kjøpe i hobbybutikker. Det er bare fantasien som setter begrensningene, sier Abbedissen.

Negldesigneren forklarer at det aller viktigste er at du alltid avslutter med en god overlakk. Da forsegler du neglelakken slik at den varer lenger.

Variér med favorittfargen

Neglelakkmerket Zoya har en egen blogg, og der har de lagt ut et innlegg om hvordan du får mest mulig ut av favorittlakken din.

I sin «oppskrift» har de tatt utgangspunkt i en mørk turkisgrønn lakk, og her ser du en oversikt over hva du kan gjøre for å variere måten du bruker denne neglelakken på:

Tips fra negledesigneren

Negldesigner Abbedissen har flere gode tips til deg som vil prøve deg på negledesign hjemme.

– Hvis du ønsker å lage for eksempel «polkadot», «fransk manikyr», «solskinn» eller «fartsstriper», så må neglelakken tørke grundig før du begynner å påføre ønsket pynt, sier hun.

Skal du derimot gjenskape looken «gradert» eller «gelésandwich», må neglelakken være litt fuktig når du begynner med pynten eller fargeblandingen.

Du trenger selvsagt ikke å bruke akkurat denne fargen for å få samme effekt. Velg en av høstens hotteste neglelakkfarger eller en annen favoritt du har liggende.

TIPS 1: Fullfør hvert enkelt lag på alle 10 fingre etter hverandre, ikke ferdigstill hele designet på én negl om gangen.

TIPS 2:Begynn alltid med lillefingeren.

Dita elsker halvmånelooken

Halvmånemanikyren var veldig populær på 1940-tallet. Den er enkel å gjenskape, og stilikonet Dita von Teese elsker denne looken.

Hun kombinerer helst en rød hovedfarge med halvmåne i nude eller sølv.

Se bilder av Dita von Teese her:


Slik gjør du det:

Maya Abbedissen gir det oppskriften på én av lookene du ser i bildeserien over. Hun har tatt utgangspunkt i Zoya-lakker, men du kan selvsagt bytte ut alle neglelakkene med andre farger og produkter du allerede har.

«Halvmåne»
 • 1. Start med rene, tørre og ferdigformede negler. Legg ett strøk Base Coat
 • 2. Legg to lag med fargen Frida og la disse strøkene tørke helt.
 • 3. Lim på et lite, rundt klistremerke over «månen» på neglen.
 • 4. Påfør ett lag med fargen Cynthia på hele neglen, inkludert over klistremerket som dekker neglen.
 • 5. La lakken tørke helt før du fjerner klistremerket.
 • 7. Avslutt med et strøk Top Coat. Husk at lakken sitter både lenger og penere om du avslutter med overlakk .

 • LES OGSÅ: Slik legger du helt perfekt neglelakk

  Høstens neglelakktrender

  – Denne høsten ser vi to store kontraster på neglelakkfarger. Mørke og til dels litt utradisjonelle farger, eller lyse og delikate hudtoner, har Tone Cascampas, produktansvarlig og daglig leder i Zanzuel fortalt KK.no tidligere.

  Dette utsagnet så vi bekreftelsen på under årets Emmy-utdeling, hvor stjernene kledde seg i høstens lekreste trendfarger og lakket neglene med helt naturlige toner eller dype, mørke neglelakkfarger.

  Mørke og mystiske:


  Nydelige og nude:


  LES OGSÅ: Lag den perfekte neglelakkfargen selv

  Flere negledesignoppskrifter

  Du har kanskje prøvd noen av disse oppskriftene fra KK.no tidligere?
 • Avisnegler
 • Fransk manikyr med en vri
 • Vannmarmorering
 • OL-negler
 • Matte sukkertøyfarger
 • Paljettnegler
 • Graffitinegler
 • Kelly Osbournes lakk til 1,4 millioner kroner (ok, så du har kanskje ikke prøvd den, da.)
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer