Alkohol

Én øl om dagen er bra for deg

Ikke ha dårlig samvittighet om du stadig vekk tar en halvliter med venninnene dine.

VITAMINBOMBE PÅ GLASS: Øl er rikt på folsyre, vitaminer, jern og kalsium. Dette bidrar ifølge forskerne til å forebygge hjerteproblemer.  Foto: Panther Media
VITAMINBOMBE PÅ GLASS: Øl er rikt på folsyre, vitaminer, jern og kalsium. Dette bidrar ifølge forskerne til å forebygge hjerteproblemer. Foto: Panther Media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi vet fra før at et moderat inntak av vin kan være bra for helsa. Nå viser det seg at også øl har helseeffekter som er positive.Spanske forskere har nemlig oppdaget at et moderat ølinntak kan redusere risikoen for diabetes og høyt blodtrykk, og at det til og med kan bidra til vektreduksjon.Les også: Hvorfor drikker du?Ramon Estruch og Rosa Lamuela ved universitetet i Barcelona gransket sammenhengen mellom øldrikking, middehavsmat og hjertesykdom.De fant ut at de som spiste middelhavsmat og drakk en øl om dagen faktisk ikke la på seg, men i mange tilfeller gikk ned i vekt.Les også: Drikker du som en mann?

Vitaminbombe på glass

Øl er rikt på folsyre, vitaminer, jern og kalsium. Dette bidrar ifølge forskerne til å forebygge hjerteproblemer. I mange tilfeller er øl forbundet med overvekt. - Øl skal ikke ha skylden for at folk blir overvektige, sier Estruch og Lamuela.- Det er et ellers dårlig kosthold og mye stillesitting som bidrar til at noen blir overvektige.Les også: Ikke velg lavkarbo-ølI en halvliter er det omlag 200 kilokalorier. Det er det samme som i en kaffe latte med helmelk.Spiser du eller rimelig sunt er det altså bare positivt for helsa di at du unner deg en øl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer