ENKELT: Litt farge på vippene gjør virkelig susen. Ved å farge øyevippene nå, kan du nyte en maskarafri sommer, men fortsatt ha vakre øyne og et åpent blikk.  Foto: Printemps - Fotolia
ENKELT: Litt farge på vippene gjør virkelig susen. Ved å farge øyevippene nå, kan du nyte en maskarafri sommer, men fortsatt ha vakre øyne og et åpent blikk. Foto: Printemps - Fotolia Vis mer

øyevipper

Nå bør du farge vippene

Få perfekte vipper hele ferien gjennom.

Publisert

Maskara er nok sminkeproduktet flest av oss ville valgt om vi bare fikk velge ett. Det er noe helt eget med effekten det gir, og en del av oss går knapt ut døra for å hente posten engang uten å påføre minst ett lag maskara først. 

LES OGSÅ: Olivenolje fjerner vannfast maskara

VASKEBJØRN: Etter en tur i bassenget eller på stranda kan du fort ende opp med vaskebjørnøyne når du bruker maskara.  Foto: Thinkstock
VASKEBJØRN: Etter en tur i bassenget eller på stranda kan du fort ende opp med vaskebjørnøyne når du bruker maskara. Foto: Thinkstock Vis mer

Unngå vaskebjørnøyne

Om sommeren kan imidlertid maskaraen by på problemer, særlig når det er varmt og fuktig i luften.

Med mindre du går for en vannfast variant, er sjansene store for at du har opplevd å ligne litt på en vaskebjørn etter en varm dag på stranda, ved bassenget, i hagen eller i parken. 

LES OGSÅ: Så lang tid tar det før vippene vokser ut igjen

Åpner blikket

Vannfast maskara sliter ekstra på vippene, men mange av oss unngår dem også fordi de kan gi oss en nesten klaustrofobisk følelse – fordi de rett og slett sitter for godt og er vanskelige å fjerne. 

På sånne dager er det ofte fristende å droppe maskaraen helt, og det er selvsagt et supert alternativ. 

Har du veldig lyse vipper, kan det dog hende at du føler deg litt blass og naken uten farge på vippene, og da er det virkelig verdt det å få farget vippene permanent. 

Mørkere vipper rammer inn øynene, framhever øyefargen din og åpner blikket. Ved å farge vippene permanent, kan du få denne effekten helt uten å måtte sminke øynene. For å framheve vippene kan du rett og slett bare gi dem en god bøy med en vippetang

LES OGSÅ: Kan du disse maskaratriksene?

SPAR TID: Om du farger vippene dine nå, kan du droppe maskara i flere uker framover. Perfekt når du ikke vil kaste bort tid på badet, men komme deg ut i finværet, med andre ord.  Foto: lightwavemedia - Fotolia
SPAR TID: Om du farger vippene dine nå, kan du droppe maskara i flere uker framover. Perfekt når du ikke vil kaste bort tid på badet, men komme deg ut i finværet, med andre ord. Foto: lightwavemedia - Fotolia Vis mer

Hjemme eller i salong?

Å farge vippene hjemme er som regel ganske enkelt. I tillegg er fargen billig, og det går relativt fort å gjøre det.

Å få vippene farget i salong koster noen hundrelapper, men kan fort være verdt det. Særlig om du sliter med å få fargen helt inntil vipperota, og det er stort sett den største utfordringen når du farger vippene selv. 

I tillegg er det fort gjort å få produktet på øyet når du påfører deg selv, og det kan vi avsløre at er svært lite behagelig. Det svir rett og slett skikkelig!

LES OGSÅ: Enkelt og billig å farge brynene hjemme

SALONG: Det er ofte vanskelig å få fargen helt inntil vipperoten når du farger vippene hjemme, men om du er ekstra nøye, er det faktisk mulig.  Foto: foto ARts - Fotolia
SALONG: Det er ofte vanskelig å få fargen helt inntil vipperoten når du farger vippene hjemme, men om du er ekstra nøye, er det faktisk mulig. Foto: foto ARts - Fotolia Vis mer

Slik farger du selv

Ta ut linsene: Selv om du ideelt sett ikke skal få noe av produktet i øynene, kan det fort være at bitte litt sniker seg inn i øyet. Det svir veldig, og du skal ikke være redd for å fjerne fargen og skylle øyet godt dersom du får noe på øyet. Om du har kontaktlinser, bør du uansett ta dem ut før du farger vippene. Får du fargeprodukt på øyet kan det nemlig komme seg under linsa, og da blir det vanskelig for øyet å skylle det vekk av seg selv. 

Beskytt huden: For å unngå at huden rundt vippene farges, kan du bruke en Q-tips eller en sminkekost til å smøre huden her med en fet krem eller vaselin. Dette forhindrer at fargen smitter over på huden, og gjør det nesten umulig å gjøre feil. Bruk også gjerne litt tørkepapir eller bomull under de nedre vippene. Bomull kan loe på vippene, så papir er bedre. Det vil sitte bedre om du smører huden med en fet krem først. 

Følg bruksanvisningen: Bland ingrediensene slik produsenten forklarer at du skal gjøre det. Da får du en riktig konsistens som ikke drypper.

Vær nøye: Det er viktig å få fargestoffet på alle hårene, så ta deg tid til å være grundig med påføringen. Sørg for å ha godt lys og riktig utstyr. En gammel mascarakost som er godt renset er utmerket til å legge på fargen, men flere av hjemmefargingsmerkene har med en slik kost i produktpakken. 

Slapp av: Legg deg gjerne ned mens fargen virker og hold øynene igjen. Da unngår du at vippefargen smitter over på øyelokket og misfarger det. 

Prøv deg fram: Om du er veldig lys og vil ha et naturlig resultat, bør du starte forsiktig. Velg kanskje en brunfarge heller en kullsvart. Hold deg til tidene som anbefales i bruksanvisningen, og farg heller på nytt litt seinere, hvis det ikke blir mørkt nok.

Få litt hjelp: Det kan som nevnt være vanskelig å få fargen helt inntil øyevippene selv, så om du har en venninne eller en kjæreste som kan hjelpe deg med å børste på fargen, er det supert å be om hjelp også. 

Gjenta fargingen når du ser at vippene begynner å bli blasse eller lyse igjen, gjerne etter to til tre uker. For at fargen skal sitte best mulig, er det naturligvis best å bruke milde renseprodukter når du fjerner øyesminken, men uansett vil fargen falme over tid. 

Permanent farge til bryn og vipper koster rundt 80-90 kroner, og du finner det i de fleste butikker som selger sminkeprodukter.

LES OGSÅ: Sminketabben som gjør deg fem år eldre

ÅPNER BLIKKET: Mørkere vipper rammer inn øynene og gir et mer åpent blikk.  Foto: Serg Zastavkin - Fotolia
ÅPNER BLIKKET: Mørkere vipper rammer inn øynene og gir et mer åpent blikk. Foto: Serg Zastavkin - Fotolia Vis mer

Test produktet først

Permanent hårfarge er det kosmetiske produktet som gir nordmenn flest alvorlige bivirkninger, ifølge Folkehelseinstituttets bivirkningsrapport fra 2011.

Derfor bør du faktisk utføre en overfølsomhetstest hver gang du farger håret, ifølge store produsenter som L’Oréal og Schwarzkopf. Og dette gjelder også farging av øyebryn og øyevipper.

Sensitivitet og allergi er noe som utvikler seg over tid, og du kan plutselig reagere på stoffer nå som du ikke har reagert på før. Derfor bør du altså teste på nytt hver gang. 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer