Fuktighetskrem

Nå bør du la ansiktskremen trekke godt inn

Ellers risikerer du faktisk at vannet i kremen fører til frostskader.

GI DEN TID: La fuktighetskremen trekke godt inn i huden og vannet fordampe før du går ut i kulda. Du bør vente minst 25-30 minutter fra du påfører kremen til du går ut i kuldegrader, sier ekspertene. Foto: Getty Images/iStockphoto
GI DEN TID: La fuktighetskremen trekke godt inn i huden og vannet fordampe før du går ut i kulda. Du bør vente minst 25-30 minutter fra du påfører kremen til du går ut i kuldegrader, sier ekspertene. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mange av oss opplever å få gusten, grå, tørr og sår hud om vinteren, og derfor bør du bytte ut ansiktskremen din nå. Det er nemlig ekstra viktig å tilføre nok fuktighet når den tørre lufta og kulda er som verst.

LES OGSÅ: Livredning for vintergusten hud

Sjekk vanninnholdet


Mange kremer inneholder mye vann, og om du ikke er forsiktig kan du faktisk få frostskader i ansiktet av å bruke dem.

Jo mer vann kremen din har i seg, jo viktigere er det at du gir kremen nok tid til å trekke inn i huden. Da får nemlig vannet nok tid til å fordampe.

– Når det er kaldt er det viktig at du smører inn huden med masse fukt før du går ut. Men kremen bør inneholde fettstoffer og ikke så mye vann, fortalte Casper Janns, direktør for den nye danske økologiske hudpleieserien Qua, i forbindelse med Quas lansering i regi av Gimle Parfymerier i Oslo:

– I stedet for å trekke inn, vil vannet ligge og fordampe oppe på huden.

Hvis kremen inneholder vann, er trikset å smøre den på 20 til 30 minutter før du går ut. Da unngår du at kremen fryser på huden, som igjen gjør at kulden kjøler ned huden raskere og kan føre til kuldeskader.

– Dropp kuldekremen!

Du tenker kanskje at du bør bytte til en såkalt kuldekrem nå som det er kaldt, men da bør du lese dette:

Hudleger fraråder bruk av kuldekrem, og årsaken er nettopp det at de er så fete.

– Kuldekremer anbefaler vi ikke, sier hudlege Ole Martin Rørdam, som jobber på hudavdelingen ved St. Olavs Hospital og privat i Trondheim (Dermatologi.no – ekstern lenke), til KK.no, og oppfordrer deg rett og slett til å droppe kuldekremen.

Dette fordi den faktisk kan øke sjansene for frostskader. Det skjer fordi så mye fett faktisk kan forhindre vann under kremen (svette) fra å fordampe. Vannet som blir liggende under huden kan da fryse og gi deg frostskader.

LES OGSÅ: Bruk mandelolje fremfor billilotion

Dropp ansiktsvasken før skituren

Skal du være mye utendørs i kulda, eller gå en skitur, så bør du prøve å droppe ansiktsvasken på morgenen. Da bevarer du det naturlige fettlaget i huden, som faktisk beskytter deg mot kulde.

La heller kombinasjonen av hudens egen beskyttelse (fettstoffer) og klær ta seg av kuldebeskyttelsen.

Dersom du får tørr hud på vinteren (tørr hud er gjerne mer utsatt for frostskader), er det en del ting du kan gjøre for å gi huden fukten den trenger, men samtidig beskytte den mot frostskader.

For å unngå tørr og frostutsatt hud bør du også sørge for at du får i deg nok vann – og du skal drikke minst like mye som på en varm sommerdag.

LES OGSÅ: Sannheten bak fuktighetskremen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer