<strong>SLIK JOBBER SMINKEPROFFENE:</strong> KK.no ble med backstage da Make Up Store viste sesongens heteste sminke. Og selv om du neppe kan gå sminken slik på butikken, er det lov å la seg inspirere. Sjekk rådene under. Foto: Per Ervland
SLIK JOBBER SMINKEPROFFENE: KK.no ble med backstage da Make Up Store viste sesongens heteste sminke. Og selv om du neppe kan gå sminken slik på butikken, er det lov å la seg inspirere. Sjekk rådene under. Foto: Per Ervland Vis mer

Sminke

- Nå er det på tide å tørre litt mer

Make Up Store går ekstreme veier for å inspirere kvinner over hele verden til å bruke fantasien. – Se på kosmetikk som accessoirer, lyder oppfordringen.

Publisert
Sist oppdatert
Det klikker i hæler, klirrer i smykker og hveser i hårspray på Auster Academy i Oslo sentrum.

– 1001, 1002, 1003, litt saktere, kommanderer catwalkcoachen mens modellene øver seg på å gå.

KK.no fikk bli med bak kulissene mens modellene ble sminket, stylet, preppet og fikset før Make Up Store presenterte sin nye sminkekolleksjon, Extreme, med et spektakulært show på La Belle Sole i Oslo onsdag kveld.

Se bilder av de ekstremsminkede modellene nederst i saken.

Hår og sminke hånd i hånd

Den svenske sminkekjeden har inngått et samarbeid med Auster Academy, noe begge parter er svært begeistret over.

– De er helt fantastiske, sier mannen bak suksesshistorien Make Up Store, Mika Liias.

Svensken åpnet den første Make Up Store-butikken i 1996. Før utgangen av året vil det finnes 200 butikker i 22 land. I Norge er det cirka ti butikker, pluss at produktene selges på utvalgte Kick-butikker.

Kim og André Auster er kreative leder på Auster Academy, og begge synes det er veldig gøy å samarbeide med kosmetikkselskapet om dette Alexander McQueen-inspirerte showet.

– Det er en interessant måte å jobbe på, og det er gøy å jobbe litt mer avantgarde enn vi gjør ellers, forteller lillebror Kim (25). Storebror André (27) samtykker.

Se bilder fra forberedelsene på Auster Academy her:


LES OGSÅ: Høstens aller hotteste frisyrer
LES OGSÅ: Så ofte skifter du frisyre

Nytt tiår

– Jeg elsker 80-tallet, sier Mika, som absolutt er inspirert av tidligere tiår.

– Men nå er vi i et nytt tiår. Hvor er vi, hvor er vi på vei? spør han og forteller at han vil inspirere kvinner til å finne nye måter å uttrykke seg på, til å tørre mer.

– Etter en tid med mye lavkonjunktur har vi behov for å la fantasien flyte, forklarer svensken.

– Det finnes ingen grenser. Alt er lov. Slipp fantasien løs, oppfordrer han mens modellene tripper utålmodig backstage før showet på La Belle Sole.

Makeupartister, stylister, modeller, journalister og bloggere har møtt fram til den eksklusive presentasjonen. Og den lever opp til navnet, både hva klær, sminke og hår angår.

Se bilder av noen av modellene her:


Også brødrene Auster har latt fantasien slippe løs.

De henter inspirasjon fra alt fra catwalk og magasiner til møbler og former i naturen, og i forbindelse med dette showet har de latt seg inspirere av klærne og sminken.

– Vi kunne gjøre vår egen tolkning, og vi har valgt å ta utgangspunkt i de organiske formene på kjolene, sier André.

Kim håper publikum sitter igjen med en følelse av å ha sett noe litt utenom det vanlige, og vil gjerne at kvinner i Norge skal våge å leke litt mer både i forhold til hår og sminke.

– Kvinner er mer kunnskapsrike

– Da jeg startet Make Up Store i 1996 var det den samme sminken som gjalt både på dagtid og kveldstid. Takk og lov er det ikke sånn i dag, sier han.

– Nå ser vi på kosmetikk mer som et accessoir, på samme linje som en veske, forklarer gründeren.

Vi kvinner lar i større grad klær, humør, stemning og anledning styre kosmetikkvalgene våre, og vi tør å leke mer enn før, mener Mika.

Mika er stolt av rollen Make Up Store spiller i det å utdanne kundene sine. Det handler ikke bare om å tilby kvalitetssterke produkter, men også om at betjeningen bruker tid og krefter på å lære kundene om hvilke produkter som passer deres behov og hvordan man legger disse produktene.

– Kunnskapen har vokst enormt siden 1996, sier Mika.

– Der vi på 90-tallet fulgte mange regler, som at varmt og kaldt ikke skulle blandes, at de med blå øyne ikke kunne bruke blå øyenskygge, har vi nå kommet dit at vi blander varme og kalde nyanser. Blåøyde kan fint bruke blått, alt handler om nyanser.

Jordnært, sa du?

Mika er tydelig stolt av Extreme-kolleksjonen, som han mener har noe for absolutt alle.

Selv om uttrykket i forbindelse med showet er ekstremt, beskriver han produktene og fargene med et helt annet ord.

– Jordnært, sier han og venter på reaksjonen han vet kommer.

– Jordnært, sa du? spør KK.no's utsendte. Som Mika ventet.

LES OGSÅ: Høstens tre tydeligste sminketrender
LES OGSÅ: Gå for en naturlig look

Og en nærmere kikk på fargene viser at de er anvendelige, men de kan også brukes på ekstreme måter, slik makeupartistene fra Make Up Store har gjort i anledning denne presentasjonen.

Se nærbilder av sminken her:


– Dette er for å inspirere. Du kan for eksempel se hvordan man kan mikse farger man ofte ikke tenker at kan passe sammen, forklarer Mika.

Produktene i Extreme-serien er allerede tilgjengelig i butikk, men det er opp til deg selv hvor ekstremt du vil bruke dem.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer