Selvbruning

Nå er det pastell-tan som gjelder

Lyst på Jennifer Anistons gylne brunfarge til julebordet? Her er ekspertens beste tips!

PERFEKT FARGE: Ifølge vår selvbrunings-ekspert, har Jennifer Aniston den perfekte brunfargen! Foto: WireImage
PERFEKT FARGE: Ifølge vår selvbrunings-ekspert, har Jennifer Aniston den perfekte brunfargen! Foto: WireImage Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fra et litt snuskete rykte med oransje fartsstriper, vond lukt og klissete konsistens, har selvbruning blitt et fasjonabelt og trendy skjønnhetsfelt. Nå skal du ha en selvbrunergarderobe med forskjellige farger, konsistenser og typer.

Fargen kan enten komme gradvis, øyeblikkelig eller ha ekstra gylne, rosa ellervarme sjokoladetoner. Resultatet er så godt som duftfritt, og ofte peppet opp med hudpleiende ingredienser som fuktgivende hyaluronsyre, kokosolje og beskyttende antioksidanter.


Nichola Joss er den internasjonale bronzing-guruen som har mest kjendishud mellom hendene. Kjendisene kommer til henne når hudfargen skal justeres en fargetone opp, ned eller bare ha et satengbløtt skjær.

Helena Christensen sikret hennes gjennombrudd, og deretter fulgte alle fra Kate Moss til Eva Herzigova etter. I dag er det Joss som kan forutsi årets mest populære fargetoner.

Slik får du en pastellfarget glød

– Det får du best får ved å bruke en forholdsvis lys nyanse. Topp det med et fuktprodukt som gir fra seg et bløtt skinn, sier hun. Dessuten skal det være rosa pigmenter i, sier Nichola Joss til KK;

– På den måten får du en pastellfarget glød med en naturlig letthet, sier hun, og minner om at kunsten til en flott brunfarge handler om evnen til å etterbehandle.

Hun anbefaler også og highlighte bein, skuldre, kragebein og kinn.

Hvem som jukser seg til penest brunfarge, er hun ikke i tvil om. Det er nemlig Elle McPherson, Victoria Beckham, Jennifer Aniston, Millie Mackintosh, Kelly Brooke og Gwyneth Paltrow.

Velge riktig selvbruner

• Selv om du foretrekker krem eller mousse, bør du prøve ut servietter når du vil friske opp fargen. De er en anelse eksfolierende, og er derfor gode til etterbehandling.

• Sjekk ut prosentsatsen på DHA (Dihydroxyacid), som er sukkerstoffet som fremkaller fargen i huden.

• Nybegynnere – eller deg som bare ønsker en lett og naturlig glød – kan med fordel starte med et DHA-innhold på bare tre prosent.

Slik får du den fineste brunfargen

1. Forbered huden ved å skrubbe og mette huden med fuktighet.

2. All hårfjerning må gjøres minst to timer før selvbruningen.

3. Bruk en applikasjonshanske, og masser selvbruneren forsiktig inn i huden.

4.Start ved anklene og jobb deg oppover beina og rundt kroppen ved at følge de naturlige kurvene. På samme måte starter du fra håndleddene oppover armene og skuldrene.

5. Avslutt med hals, ansikt, hender og føtter. Masser og utjevn selvbruneren forsiktig inn i disse områdene.

6. Smør huden med fuktighetskrem hver dag for at bevare gløden.

7. Skrubb huden med få dagers mellomrom for å holde huden frisk og glatt. Da forsvinner fargen også naturlig og gradvis.

Juks deg til finere fasong

Med hjelp fra selvbruning, solpudder og bronzingkremer kan du jukse deg til en optisk smalere midje, markerte armer eller fyldigere byste. Profesjonelt kalles synsbedraget for innskygningsteknikk.

Det krever at du vet hvordan lys og mørke virker: Lyst fremhever, mens mørkt trekker tilbake og forminsker. Med det i bakhodet – og en god del øvelse, kan du lage deg en sixpack (vil jo ikke ende opp med firkanter).

Nichola Joss er superkjendisenes favoritt - når det gjelder selvbruning.
Nichola Joss er superkjendisenes favoritt - når det gjelder selvbruning. Vis mer
Estée Lauder Bronze Goddess Luminous Liquid Bronzer er verken en selvbruner eller en foundation, men en smørbar gyllen bronzeeffekt på flaske. Uten glimmer og glam – bare nedtonet, naturtro glød (kr 350).
Estée Lauder Bronze Goddess Luminous Liquid Bronzer er verken en selvbruner eller en foundation, men en smørbar gyllen bronzeeffekt på flaske. Uten glimmer og glam – bare nedtonet, naturtro glød (kr 350). Vis mer
Piff opp gløden med fuktmettet etterbehandling (kr 205, St. Tropez Skin Illuninator Rose).
Piff opp gløden med fuktmettet etterbehandling (kr 205, St. Tropez Skin Illuninator Rose). Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer