Velvære

Nå er det tid for å bytte fuktighetskrem

Gå fra tørr vinterhud til glødende sommerhud på 1-2-3.

BYTT UT FUKTIGHETSKREMEN: Det kan være lurt å bytte til en annen fuktighetskrem nå som vi går våren - og mildere temperaturer, i møte.  Foto: Getty Images/iStockphoto
BYTT UT FUKTIGHETSKREMEN: Det kan være lurt å bytte til en annen fuktighetskrem nå som vi går våren - og mildere temperaturer, i møte. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Når vi nå går fra en periode med bitende kulde til at det blir kjempemildt, hva skjer med huden, da?

Er det noe spesielt vi bør tenke på?

– Etter en periode med fetere kremer kan det være på tide å justere ned til en lettere fuktighetskrem. Men det kommer selvsagt an på hva slags hudtype du har, råder farmasøyten Heidi Mikalsen, som jobber som kategorisjef for Boots Norge AS.Hun forklarer at bruk av fete kremer på milde årstider kan bli for «tungt» for huden og gi tettere porer.

– I vinterhalvåret kan det være lurt å bruke fuktighetsserum også, under fuktighetskremen, hvis du har underskudd på fuktighet, foreslår farmasøyten.

LES OGSÅ: Bruk mindre foundation om vinteren

Verdt å vite om foundation

Hvis du bruker foundation kan det kanskje også være tid for å oppgradere en tone i fargen.

– De fleste er blekere i huden på vinteren enn på våren, så kanskje det er tid for en ny foundation? Men du kan også blande ulike foundation-toner for å matche eksakt farge, råder Mikalsen.

Hun påpeker at det kan være lurt å finne en foundation som er litt lysere enn hudtonen din, da sminken blir mørkere i løpet av dagen jo mer talg det er i huden.

– Men ikke bruk foundation som om det var brunkrem, det er en felle mange fort kan gå i. Bruk heller en foundation som matcher din naturlige hudtone og solpudder dersom du ønsker mer brunfarge, sier hun:

- For mange er det tilstrekkelig å bruke en BB cream med lett dekkevne til daglig bruk. Velg i så fall en som er tilpasset din hudtype og hudtone.

BB-krem mot ujevn hudtone

Har du en ujevn hudtone finnes det hjelp for dette.

– En BB cream kan være nok for noen, men ofte trenger man noe med enda bedre dekkevne, forklarer Mikalsen:

- Et alternativ er da å bruke en lett pudderfoundation med god dekkevne over BB creamen; et annet alternativ er å bruke en foundation med god dekkevne over vanlig fuktighetskrem eller over en primer. Det er store forskjeller på foundation både når det gjelder dekkevne og hvilke hudtyper de passer til, så spør om hjelp til å finne den som passer for akkurat deg, råder hun.

Heidi Mikalsen er farmasøyt og jobber som kategorisjef hos Boots Norge AS. Foto: Boots
Heidi Mikalsen er farmasøyt og jobber som kategorisjef hos Boots Norge AS. Foto: Boots Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer