ETTERVEKST-LOOK: Jessica Alba delte dette bildet av den nye hårfargen sin, en ombrelook med mørkere røtter og lyse spisser. Foto: All Over Press
ETTERVEKST-LOOK: Jessica Alba delte dette bildet av den nye hårfargen sin, en ombrelook med mørkere røtter og lyse spisser. Foto: All Over PressVis mer

Hårfarge

Nå er det trendy med ettervekst

Ombre er det nye blond. Jessica Alba har farget håret for å være både blondine og brunette samtidig.

Vi har sett denne trenden en stund nå, og kjendisene hiver seg på en etter en. Sist ute er Jessica Alba, som dro til frisøren for å gjøre seg klar til sin rolle som den blonde Nancy Callahan i «Sin City 2», skriver InStyle.com.

BRUK ETTERVEKSTEN: Jessica Alba viste sine Instagram- og Twitter-følgere nylig den nye hårfargen sin nylig. Selv om Alba har fått farget håret sånn, kan du fint bruke etterveksten til å få samme effekt.  Foto: All Over Press
BRUK ETTERVEKSTEN: Jessica Alba viste sine Instagram- og Twitter-følgere nylig den nye hårfargen sin nylig. Selv om Alba har fått farget håret sånn, kan du fint bruke etterveksten til å få samme effekt. Foto: All Over Press Vis mer

Omfavn etterveksten

Mange av oss striper eller bleker håret for å få den blonde, nordiske looken, og da tar det ikke lang tid før etterveksten begynner å synes. Det geniale med ombre-looken er nettopp det at du kan benytte deg av etterveksten din.

Ved å la røttene være litt mørkere - og heller lysne tuppene gradvis, får du en gradert og flertonet look – også kjent som «ombre».

Ordet ombre er fransk og betyr skygge. Begrepet beskriver fargeeffekten du får når håret går fra mørkt til lyst (vanligvis fra rot til spiss).

LES OGSÅ: Sveisen alle elsker nå

(Saken fortsetter under bildet.)


Har du mørke øyne, er det faktisk nødvendig med mer dybde på fargen innerst mot hodebunnen, forklarte frisøren i saken om hvordan du blir kledelig blond.

Start forsiktig

For at det ikke skal se ut som du bare har droppet å følge opp fargingen med jevnlige frisørbesøk eller hjemmefarging, bør du sørge for at overgangene er veldig myke og gradvise. Det skal ikke være noen klare skiller der du går fra blondine til brunette.

Tenk på håret som tredelt med veldig myke overganger:
 • Innerst ved røttene er fargen mørkest.
 • I midten er fargen en slags mellomting mellom brun og blond.
 • Ytterst i spissene er håret lysest.

 • Ved å bruke en kombinasjon av forsiktige striper og litt større partier malt med pensel, kan frisøren din gi deg en naturlig look som kan få vokse ut litt uten at du føler deg ustelt.

  – Start med bare litt blond farge, siden det alltid er enklere å legge til mer, sier kjendisfrisør David Stanwell til Glamour.com.

  LES OGSÅ: Omfavn etterveksten din

  Hold resten rent og friskt

  Det er dog viktig å følge opp også denne looken, slik at du unngår å se «skitten» ut. Det er spesielt viktig for deg som farger røttene mørkere. Lar du din naturlige farge ligge i bunnen, kan du gå litt lenger mellom stripingen/blekingen.

  Et annet triks for at denne looken skal se mest mulig fresh ut, er å passe på at resten av looken din er frisk og ren. Solbrun hud og litt frisk farge i kinnene og på leppene hjelper veldig.

  Se hvordan stjernene styler ombrelooken her:


  Slik farger du selv

  Ønsker du å prøve deg på ombre hjemme, trenger du én bunnfarge – ikke så altfor ulik din egen hårfarge for et naturlig resultat – og bleking for å lysne tuppene. Hvis du vil gå for den knæsje versjonen med en neonfarget hårtupp, må du kjøpe en crazy hårfarge i tillegg.

  Frisør Peter Vonkunz Brun, kreativ leder hos frisørkjeden På Håret, har tidligere fortalt KK.no at han mener looken passer like godt til blondiner som til brunetter.

  – Du kan enten gå for ton-i-ton varianten - velge to farger som ligger nær hverandre i utseende - eller gå for den litt mere ekstreme varianten med crazy farger i spissene, forteller han til KK.no:

  – Fordelen med denne måten å farge håret på, er at den er enkel å endre på hvis du ombestemmer deg. Da er det jo bare å farge tuppene tilbake til bunnfargen eller å klippe dem.

  For å få til dette hjemme, har han følgende anbefalinger:

  – Påfør farge i hele håret, fra hodebunn til spiss. Deretter påfører du bleking fra tuppene mot ønsket lengde. Det eneste du skal tenke på er å gni godt i overgangen mellom de to fargene, slik at du får en jevn fargeendring, påpeker han:

  – Vil du ha en sprek farge i lengdene, må denne påføres etter at du har farget ferdig bunn og bleket lengdene.

  Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

  Saker spesielt utvalgt for deg: