Hår

Nå er foliestriper helt ut

Håret skal være i naturlige nyanser, men med masse liv, ifølge eksperten.

STRIPENE ER BORTE: Ser du forskjell på Jennifer Anistons hårfarge nå (til venstre) og for 14 år siden? Foto: All Over Press
STRIPENE ER BORTE: Ser du forskjell på Jennifer Anistons hårfarge nå (til venstre) og for 14 år siden? Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
- Folie er så 90-talls!

Faktene til Wellas Josh Wood er ganske avslørende når han sier hva han mener om foliestriper. Det mener han var «ut» allerede på 90-tallet, ja, selv da Jennifer Aniston gjorde stripene legendariske i sin rolle som Rachel i «Friends».

Josh Wood er Wella Professionals Global Creative Director på farge, og kan vel sies å være en av verdens ledende trendsettere innen feltet.

LES OGSÅ: Nå skal skoene virkelig skinne

Ny teknikk

For ikke lenge siden lanserte Wella fargekolleksjonen Illumina, som skal kunne få håret til å skinne, samtidig som det ser naturlig ut.

Det aller siste er enda en ny oppfinnelse - som skal gjøre det mulig å farge håret i flere lag uten at fargene smitter over i hverandre. Teknikken kalles «Color id». Frisøren kan faktisk legge inn så mange farger han bare vil uten at fargene blander seg i hverandre.

I tillegg til at frisøren sparer mye tid på å slippe å legge hår i folie, får du som kunde en farge med masse spill og glans, og det i naturlige farge nyanser.

LES OGSÅ: Bruk flere farger på øynene

MANGE FARGER - MEN DE SYNES IKKE: Her har frisøren brukt fire farger, blant annet fersken. Og ser du hvor blankt det er? Det er ikke brukt glansspray!
MANGE FARGER - MEN DE SYNES IKKE: Her har frisøren brukt fire farger, blant annet fersken. Og ser du hvor blankt det er? Det er ikke brukt glansspray! Vis mer

Det nye naturlige


Josh Wood jobber også tett med flere store motemagasiner og motehus, og har hatt ansvaret for å farge håret til modellene før de entrer catwalken.

Det har faktisk blitt slik at hårfarge er en del av en look på catwalken, i likhet med frisyren.

Og trenden er klar - naturlige nyanser, men med masse liv, er det hotteste. Men selv om man bruker flere nyanser i håret, skal de ikke være så tydelige at man kan telle dem, eller se dem godt.

Wood snakker om det «nye naturlige», og det handler definitivt ikke om kommunegrått. Det passer i alle fall for nordiske kvinner. Nå er det blonde nyanser med hint av fersken, aprikos og jordbær, og røkte nyanser for de mørke som gjelder. Og selvfølgelig - håret skal skinne!

DROPPER FOLIE: Frisøren farger seksjoner som de tvinner, og som de til slutt kan sette opp i en stor tvinning eller ball.
DROPPER FOLIE: Frisøren farger seksjoner som de tvinner, og som de til slutt kan sette opp i en stor tvinning eller ball. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer