Prins Sverre Magnus

Nå er Mette-Marits (42) hjerteknuser 10 år

Slik feiret bursdagbarnet den store dagen.

SVERRE MAGNUS: På dette bildet er kronprinsparets yngste sønn fem dager gammel. Han ble født på Rikshospitalet i Oslo 3. desember 2005. Foto: NTB Scanpix
SVERRE MAGNUS: På dette bildet er kronprinsparets yngste sønn fem dager gammel. Han ble født på Rikshospitalet i Oslo 3. desember 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: For ti år siden, den tredje dagen i desember, ble det født en liten gutt på Rikshospitalet i Oslo. Prinsen var som som snytt ut av nesen på sin avdøde oldefar kong Olav (1903 - 1991).

Han var 52 centimeter lang, veide 3944 gram og ble født klokken 10.45, skriver Wikipedia.

Til KK.no sier Marianne Hagen, kommunikasjonssjef ved slottet, at 10-åringen blant annet skal feire den store dagen med vennene sine:

- Dagen feires privat med familie og venner.

LES OGSÅ: Her rakner det for Mette-Marit

To dager etter fødselen ble den kjent at den blonde gutten skulle hete prins Sverre Magnus av Norge. Da han ble døpt tre måneder senere, var hans faddere blant andre dronning Máxima (44) av Nederland, eks-kronprins Pavlos (48) av Hellas og prinsesse Rosario av Bulgaria.

Det var bestemor dronning Sonja (78), som hadde fått det ærefulle oppdraget å bære gutten - som bare kalles Magnus av familien - opp til døpefontenen i Slottskapellet.

Utadvent og sjarmerende

I løpet av de ti årene som er gått er vi blitt kjent med en utadvent, sjarmerende og leken guttunge, som ikke uten grunn er blitt kalt «Skøyerprinsen av Norge».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer