øyebryn

Nå er tynne øyenbryn «ut»

«Alle» vil ha tjukke Cara Delevingne-bryn.

ØYENBRYNSTABBE: Tynne bryn kan også få deg til å se eldre ut enn du egentlig er. Pamela Anderson sverger fortsatt til smale, overraskende bryn. Bildet av Gwen Stefani til høyre er tatt for 13 år siden. Foto: All Over Press
ØYENBRYNSTABBE: Tynne bryn kan også få deg til å se eldre ut enn du egentlig er. Pamela Anderson sverger fortsatt til smale, overraskende bryn. Bildet av Gwen Stefani til høyre er tatt for 13 år siden. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Tiden da øyenbrynene skulle være tynne som streker (90- og begynnelsen av 2000-tallet) er definitivt over. Nå skal brynene være fyldige og naturlige, helst akkurat som den britiske supermodellen Cara Delevingne. Helt siden motebransjen trykket Cara til sitt bryst har det vært en jevn økning i øyenbrynstatoveringer, som gjør brynene tykkere, skriverDaily Mail. Du bør med andre ord la pinsetten din hvile nå og la brynene få gro i fred. Brynene rammer inn ansiktet og gir det karakter. Fine bryn har like mye å si som en hårfrisyre. LES OGSÅ: Her er den vanligste øyenbryn-tabben

Øyenskygge på bryn

Hvis du blir skremt av permanent sminke, finnes det heldigvis andre råd. Hemmeligheten bak Kate Middletons fyldige bryn skal nemlig være en enkel, og relativt billig øyenskygge – som er del av et øyenbryns-kit fra makeup-artist og sminkeprodusent Bobbi Brown.Hertuginnen skal ha blitt opplært i hvordan man kan bruke øyenskygge som øyenbrynsfarge for å fylle ut brynene av sminkørene på Peter Jones (ekstern lenke) i Londons Sloane Square – hvor hun handler regelmessig. Selv om du skal bruke en blyant eller en skygge, er det viktig at du ikke overdriver bruken. Ingen ønsker å ha øyenbryn som Bernt i «Sesam Stasjon». Ikke glem å duse ut fargen du skal bruke med en svamp eller lignende, slik at fargen ikke blir for hard mot ansiktet ditt, men ser naturlig ut.

– Alle gjør dette feil

Hvis du synes det er vanskelig å nappe øyebryn, er du i godt selskap. – Hele Norges befolkning napper øyebryn feil, har makeupartist Hilde Pettersen Reljin tidligere uttalt til KK.no.– Bryn burde alltid være veldig nøytrale i formen. Ellers ser du forskrekket eller sint eller trist ut, mener hun. KK.no har tidligere skrevet flere saker om hvordan du får den perfekte formen på brynene. Gjør du det feil kan de nemlig få deg til å se mye eldre ut enn du faktisk er.

Klassiske øyenbrynstabber:

 • Ujevn napping, som gjør at brynene ikke blir like på begge sider.
 • Overdreven napping. For eksempel for langt inn, slik at mellomrommet mellom brynene blir for stort.
 • Feil farge. Fyller du inn med gal farge, kan det se unaturlig ut. Be gjerne om hjelp i butikken for å finne rett nyanse, og bruk blyant beregnet på øyebryn.
 • – Egentlig må du være ganske dyktig for å forme bryn riktig. Mitt beste råd er å gå til en profesjonell og få det gjort først. Da er det lettere å vedlikeholde selv, har makeupartist Terje Odin Strand Jacobsen, butikksjef på Make Up Stores flaggskipbutikk i Bogstadveien i Oslo, tidligere uttalt til KK.no.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer